Autocharge:

– En stor dag for alle som har elbil

Nå tester Circle K ut den mest smidige ladeordningen – der du bare plugger i kabelen.

A FOR AUTOCHARGE: Nå har Circle K åpnet for at kunder i Sverige kan lade med Autocharge. Foto: Circle K
A FOR AUTOCHARGE: Nå har Circle K åpnet for at kunder i Sverige kan lade med Autocharge. Foto: Circle K Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Selv om alle nye ladestasjoner nå må ha mulighet for kortbetaling, finnes det en enda enklere måte å betale for seg på – rett og slett ved at bilen betaler selv.

Tesla har hatt dette på sine stasjoner (for Tesla-eiere) i mange år, men en annen løsning er Autocharge, som operatøren Mer var den første til å bruke i Norge.

Nå melder Circle K at de er i ferd med å gjøre det samme – først testes det ut på svenske Circle K-stasjoner.

Verken brikke, app eller kort

– Autocharge betyr at i stedet for å åpne en app eller bruke kortterminal for å starte ladingen, trenger kunden kun å plugge kabelen inn i bilen, så går resten automatisk, forteller Elin Bøe, fungerende leder for eMobility i Circle K, i en pressemelding.

Både hos Mer og Circle K må man riktignok gjennom en prosess i appen første gang for å sette opp Autocharge-løsningen. Når det er gjort, kan man deretter bare plugge i og lade.

70 prosent

Ifølge Circle K er det rundt 70 prosent av dagens elbiler som støtter Autocharge; de aller fleste av bilene som lader med CCS-kontakt. Både Mer og Circle K gir deg tilbakemelding i appen om bilen din er kompatibel med løsningen, men har ingen utfyllende liste over biler som fungerer med Autocharge.

De som bruker ChaDeMo har ikke mulighet til å bruke tjenesten, siden bilens MAC-adresse ikke utveksles med ladestasjonen når man lader med ChaDeMo-kontakten.

Ifølge en oversikt hos Fastned er det imidlertid en håndfull bilmodeller der hver enkelt bil ikke har en unik MAC-adresse, og som dermed ikke får brukt Autocharge:

 • Audi e-tron
 • BMW iX1, i7
 • Cupra Born
 • Lucid Air
 • Maxus eDeliver
 • Mazda MX-30
 • ORA Funky Cat
 • Rolls-Royce Spectre
 • Seat Mii electric
 • Skoda Citigo e-iV, Enyaq iV
 • Volkswagen e-Up, e-Golf, ID.3, ID.4, ID.5, ID. Buzz

Circle K har foreløpig ikke avslørt når tjenesten aktiveres på norske energistasjoner, men selskapet vil bruke de svenske kundenes erfaringer for å finjustere tilbudet før det rulles ut til alle Circle Ks ladestasjoner.

- Dette er en stor dag for alle som har en elbil. Vi vet at kundene er opptatt av kapasitet, tid og pris på hurtiglading, men det er ingen tvil om at større enkelhet også er helt avgjørende for kundenes opplevelse. Med Autocharge tar vi et stort steg ut av barndomsårene for elektrifiseringen av veitransporten med mye ny teknologi og for lite kompatibilitet, som har gjort et vanskelig å gi kundene den opplevelsen vi ønsker å tilby. Nå nærmer vi oss punktet der det er enklere å fylle en elbil enn en fossilbil. Vi gleder oss enormt over nok et steg mot en enklere hverdag, avslutter Bøe.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.