Euro NCAP

Endelig en skikkelig opptur for Toyota bZ4X

Får meget god omtale i omfattende sikkerhets- og kollisjonstest.

OMFATTENDE TEST: Hvor sikker er Toyota bZ4X? Videoen viser hvordan det gikk i Euro NCAP-testene høsten 2022. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Toyota har måttet tåle sterk kritikk for rekkevidden til elbil-nyheten bZ4X de siste dagene. Elbil24 var først ute med komplett rekkevidde- og ladetest, og kunne avsløre et oppsiktsvekkende stort sprik mellom oppgitt rekkevidde og hva den klarer i praksis.

Testen vår har blitt referert til i en rekke medier, både i innland og utland, og saken har fått høyeste prioritet hos Toyota. Om det er en rask løsning på problemene vet vi foreløpig ikke, men nå kommer en høyst velkommen gladnyhet for Toyota - og de mange som har kjøpt bZ4X:

Bilen får nemlig fem av fem stjerner i Euro NCAPS omfattende sikkerhets- og kollisjonstester. Her får bilen særlig gode skussmål for beskyttelse for fører og passasjerer, samt for sine sikkerhetssystemer.

I videoen øverst kan du se hvordan det gikk i de forskjellige testene som bilen ble kjørt gjennom.

Dette gjør Euro NCAP

Enhver ny personbil på det europeiske markedet blir på et tidspunkt sendt gjennom disse testene. Det er riktig nok frivillig for bilprodusentene å delta, men det er slett ikke å anse som god markedsføring dersom man nekter å levere inn biler for test.

Disse testene er den eneste felles europeiske standarden som finnes, med tanke på sikkerhet.

Firedelt test

Bilene blir målt etter hvor trygg man er i den, og hvor «snill» bilen er med andre trafikanter, dersom man skulle være uheldig og komme borti noe eller noen. Bilene måles også på hvor flink den er til å unngå en ulykke gjennom aktive og passive sikkerhetssystemer.

Testene deles i hovedsak opp i fire deler.

  • Voksne i bilen
  • Barn i bilen
  • Myke trafikkanter
  • Sikkerhetssystemer

Flere fikk fem av fem

Toyota bZ4X er imidlertid ikke den eneste elbilnyheten som har fått full score i siste runde hos Euro NCAP. Både søskenmodell Subaru Solterra, Nissan Ariya, Smart #1, Hyundai Ioniq 6 og nye Tesla Model S fikk alle full uttelling denne gangen. Sistnevnte fikk beste score gjennom tidene, på flere av deltestene.

Det er imidlertid flere modeller som har fått kritikk også det siste året, det kan du lese mer om i denne saken:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.