Shanghai Auto Show

Endelig kommer iCar - men hvor i all verden er Apple?

Ryktene om Apples første elbil har svirret i årevis, men nå har kinesiske Chery tatt innersvingen på dem.

Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Shanghai, Elbil24): Det er temmelig mange år siden de første ryktene om en elbil fra Apple begynte å spre seg på nettet, men foreløpig har det skjedd lite på den fronten.

Eller - det har det egentlig ikke, for Apple satser nå tungt på å ta over hele brukeropplevelsen om bord - og har allerede tegnet avtale med en rekke elbilprodusenter.

Det minner ikke så rent lite om et enda eldre Apple-rykte - om at de skulle lage sin egen TV. Istedenfor lanserte de den lille strømme- og underholdningsboksen Apple TV, som kan brukes på hvilken som helst TV.

Kinesisk iCar

Og nå kan vi definitivt slå fast at det i hvert fall ikke kommer noen iCar, for det navnet har den kinesiske bilprodusenten Chery sikret seg. Under årets store bilutstilling i Shanghai viser de denne uken fram to konseptbiler under det nye merkenavnet; nærmere bestemt iCar GT og iCar03 SUV.

- Jeg tenkte Apple med én gang, men iCar har ikke noe med Apple å gjøre i det hele tatt, sier Elbil24s reporter på messa, Fred Magne Skillebæk.

iCar GT. Foto: Fred Magne Skillebæk

Førstnevnte er en lav sportsbil som ifølge Chery er myntet på yngre kjøpere. Bilen, som har fått to saksedører, vil ifølge Cherys representanter på messa få en gunstig startpris - helt nede i 150.000 kinesiske yuan - som tilsvarer rundt 230.000 norske kroner, når bilen kommer på markedet.

iCar 03 SUV er en høyreist og robust offroader, som helt sikkert har hentet inspirasjon fra blant andre Land Rover Defender - og kan blant annet skilte med svært god bakkeklaring.

Bilen er imidlertid ganske kompakt, 4,2 meter i lengden, og plasserer seg dermed i B-segmentet blant SUV-ene.

Et stykke fram

Begge bilene er imidlertid tidlige konsepter, og vi får dessverre ikke vite noe om hvilke spesifikasjoner vi kan vente oss - eller når bilene kommer på markedet.

GJØR SJEKKEN: Ikke legg om til sommerhjul før du har sjekket dette. Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24.no Vis mer

Chery er imidlertid ikke noen hvem som helst, og har en rekke biler i porteføljen. Enn så lenge er det imidlertid Kina som er hovedsatsingsområdet, men Chery har også blikket rettet mot Europa, og blir helt sikkert en aktør vi kommer til å høre mye om i tiden som kommer.

I tillegg planlegger Chery fire andre helelektriske modeller, som skal se dagens lys i tiden som kommer, opplyses det om på iCar-standen.

Få også med deg denne saken:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.