Tesla Model 3 pris i Norge:

Endelig kommer Tesla Model 3, og den blir overraskende billig

Bestiller du før 1. januar vil bilen være rett rundt hjørnet.

NÅ KOMMER DEN: Reservasjonsholdere kan nå konfigurere bilene sine, med de første leveringene fra februar. Foto: Fred Magne Skillebæk
NÅ KOMMER DEN: Reservasjonsholdere kan nå konfigurere bilene sine, med de første leveringene fra februar. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): I løpet av de neste ukene vil Europeiske reservasjonsholdere kunne bestille de to første variantene, Model 3 Long Range Dual Motor firehjulstrekk, og toppmodellen Model 3 Performance.

  • Long Range med Dual-Motor vil koste 464.020 kroner, inklusive vrakpant og dokumentavgift. Performance vil koste 555.320 kroner, også inklusive vrakpant og dokumentavgift. Rekkevidden på denne er 530 km etter WLTP-standarden.
  • Performance leveres med 20-toms hjul som standard, har karbonspoiler bak, og aluminiumspedaler. Begge leveres med Premium interiør og med sort eksteriørfarge farge som standard.

Informasjonssjef i Tesla, Even Sandvoll Roland, forteller til Elbil24 at absolutt alle som bestiller en av disse to versjonene vil få bilen sin innen første halvår 2019 – uavhengig av om man har en reservasjon fra før eller ei.

Snart på plass

De første bilene vil rulle inn over grensen i begynnelsen av februar, og de med reservasjon vil få biler først, basert på reservasjonsdato, leveringssted og utstyrsvalg. De som enda ikke har reservert vil også få muligheten til å reervere i samme periode, og være blant de som får bil i løpet av første halvår.

Foruten valget blant de to utgavene, vil det også bli mulig å velge en rekke tilvalg. Versjonen med firehjulstrekk vil ha 18-toms hjul som standard, med mulighet for 19-tom mot et tillegg på kr. 12.500. Performance-utgaven har 20-tom standard.

Alle bilene kan velges i fem forskjellige fargevalg, men kommer som sort uten pristillegg. Øvrige farger har et pristillegg, med Multi Coat Red til 20.900 som dyreste alternativ.

Man kan også velge mellom to forskjellige premiuminteriør. Her finner vi 12-veis elektrisk justerbare og oppvarmede seter, og en midtkonsoll med lukket lagring, fire USB-porter, og tilkobling for to smarttelefoner. Et premium lydanlegg inkluderer 14 høyttalere.

Full autopilot

Alle Model 3 bygges med Autopilot-maskinvaren, og kan oppgraderes med Autopilot-pakken til den nette sum av 41 800 kroner. Dette gjør at bilen tilpasser farten etter trafikkforholdene, holder seg innenfor filen, parkerer selv på en parkeringsplass, og kjører inn og ut av trange parkeringsplasser.

Model 3 Performance gjør 0-100 km/t på 3,7 sekunder, og har en toppfart på 250 km/t, og en mye omtalt Trackmode. Den andre utgaven oppgis til en toppfart på 233 km/t.

Reservasjonsholdere vil nå løpende få melding fra Tesla om når de kan gå inn og reservere, og en lang ventetid ser ut til snart å være over.

Når øvrige modeller er på plass kan ikke informasjonssjef Sandvoll Roland si noe mer eksakt om.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.