Peugeot E-3008

Endelig, Peugeot E-3008 viser vei

(BASEL): En ny plattform - med langt flere drivlinjer - er løsningen på mye av det vi har savnet fra Peugeot for. Elbil24 har vært og sett den nye E-3008.

KJENTE LINJER: E-3008 er en typisk Peugeot, med tigerklørne i fronten. Foto: Fred Magne Skillebæk
KJENTE LINJER: E-3008 er en typisk Peugeot, med tigerklørne i fronten. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Med en helt ny plattform skal Peugeot – som et av Stellantis-merkene – virkelig slå på stortromma. Endelig får de flere komponenter å leke med, for på den måten å sette sammen elbiler til flere forskjellige bruk og behov.

Elbil24 reiste til Basel for å se på den helt nye E-3008, en bil som kommer med rekkevidde på i overkant av 70 mil, så nå snakker vi.

For E-3008 er en bil som i størrelse havner midt i smørøyet av hva norske bilkjøpere ønsker. Med en lengde på 4,54 meter er den spot-on i det segmentet det selges stort volum av. Og med å lang rekkevidde, mikset med en god ladefart, så vil kundene bli tilfredse også.

FASTBACK: Peugeot har valg å gi bilen formen som en fastback, litt som nye 4008. Foto: Fred Magne Skillebæk
FASTBACK: Peugeot har valg å gi bilen formen som en fastback, litt som nye 4008. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Ny plattform

For nye E-3008 er utstyrt med en plattform Stellantis kaller STLA Medium, en bil det på sikt skal bygges et stort antall biler på, fra alle av Stellantis-gruppens mange merker. I E-3008 blir det største batteriet på 98 kWh netto, altså anvendelig kapasitet. Det er også med dette batteriet de vil oppnå den lange rekkevidden på over 70 mil.

Med det mindre batteriet på 73 kWh vil naturlig nok rekkevidden reduseres noe. Peugeot har her et mål om 525 kilometer, etter WLTP-standarden.

E-3008 vil komme med valgfri tohjulsdrift eller firehjulsdrift, og det er den tohjulsdrevne som naturligvis går lengst. Dette skyldes ikke bare at det er en mer effektiv drivlinje, men også at man med det store batteriet enn så lenge kun får tohjulsdrift.

Velger du firehjulsdrift er du med andre ord henvist til batteriet på 73 kWh.

Batteriet i de første bilene vil ha NMC622 celler, som er produsert av kinesiske BYD. Dette vil etter hvert erstattes av NMC811 celler som skal produsert av ACC, Automotive Cells Company, der Stellantis har gått inn på eiersiden.

Uavhengig av hvilket batteri du velger, så har Peugeot oppgitt 160 kW som høyeste ladeeffekt. Vi tipper derimot at du raskere blir sendt ned på en lavere effekt med det minste batteriet. Ved ren AC-lading hjemme vil du kunne velge om du skal ha en 11kW eller 22kW ombordlader. Sistnevnte havner garantert på listen over valgfritt utstyr.

God plass, god bakkeklaring

Bilen er som sagt 4,54 meter lang, og den har en akselavstand på 2,74 meter. Dette rydder vei for god plass innvendig, i tillegg til at den har en god bakkeklaring på 19,8 centimeter utvendig.

Men selv om bilen har relativt korte overheng, så er det fortsatt gjort plass til et bagasjerom på 520 liter i de tohjulsdrevne utgavene, og 470 liter i de firehjulsdrevne.

MEDIUM: Bilen måler 4,54 meter i lengde, og passer dermed markedet perfekt. Foto: Fred Magne Skillebæk
MEDIUM: Bilen måler 4,54 meter i lengde, og passer dermed markedet perfekt. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Og når det gjelder størrelse, så er det helt naturlig at Peugeot sikter seg inn på ID.4 og ID.5 som de største konkurrentene. Dette er ogå biler som byr på noe av den samme størrelsen.

Noen priser har vi naturligvis ikke å melde, for bilen skal først ut på markedet i februar/mars.

I februar skal også kåringen av Car of the Year i Europa kåres, og Peugeot E.3008 er en av kandidatene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.