Enklere lading for Volvo-eiere

Får tilgang på over en halv million ladepunkter direkte i appen.

Eiere av C40 og XC40 får snart svært gode lademuligheter direkte i Volvo-appen. Foto: Volvo Cars
Eiere av C40 og XC40 får snart svært gode lademuligheter direkte i Volvo-appen. Foto: Volvo Cars Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mange venter spent på Volvos to neste modeller – den store SUV-en EX90 og den rimelige EX30. Fra før har Volvo to elbiler, og på norske veier ruller det drøye 21.000 eksemplarer av XC40 og C40.

Vi har tatt en titt på Volvos kommende kompakt-SUV: EX30. Vis mer

Nå melder selskapet at de har inngått et samarbeid med Digital Charging Solutions, en av Europas største aktører innen ladeløsninger for elbiler.

Det gjør at eiere av disse bilene får muligheten til å håndtere lading og betaling på rundt 600.000 ladepunkter rundtom i Europa direkte fra Volvos app. Denne skal bli oppdatert med den nye funksjonaliteten i løpet av november.

– Vi jobber hardt med å forstå våre kunders behov når de kjører en elektrisk Volvo. Å få tilgang til flere offentlige ladere enn før, alt gjennom en enkelt app, gjør det mulig for kundene våre å reise mer elektrisk, sier Julia Sandén, forretningsansvarlig for lading i Volvo Cars, i en pressemelding.

Volvo er riktignok langt fra alene om å samarbeide med Digital Charging Solutions – tilsvarende tilbys også for biler fra BMW, Mercedes-Benz, Mini, Audi, Kia, Hyundai, Toyota, Subaru og Lexus.

Den kommende EX90-modellen får også støtte for Plug & Charge, som gjør at du på samarbeidende ladestasjoner bare kan plugge i for å starte (og betale) for ladingen.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.