Enova øker solcelle-støtten

Håper det vil få flere til å installere solcellepaneler hjemme.

SOLCELLER: Stadig flere installerer solcellepaneler på taket. Nå nesten dobles støtten fra staten. Foto: Frank May / NTB
SOLCELLER: Stadig flere installerer solcellepaneler på taket. Nå nesten dobles støtten fra staten. Foto: Frank May / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Enova øker den maksimale støtten til solcelle-installering med over 20.000 kroner, og innfører en ny støtteordning til systemer for smart strømstyring.

– Jeg syns det er veldig bra. Det er helt riktig tenkt. Vi forventer økt interesse for egenprodusert strøm, som gjør at folk får mer kontroll over regningen, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) til E24.

Fortsetter etter videoen

Målet med de nye støtteordningene er å få flere til å investere i større solcelleanlegg og smarte styringssystemer, slik at teknologien kan bli billigere, sier Enova-sjef Nils Kristian Nakstad.

De øker den maksimale støtten til solceller med over 20.000 kroner til 47.500 kroner, i tillegg til en ny støtteordning på inntil 10.000 kroner til systemer for smart strømstyring.

– Noe av det viktigste vi gjør, er å gjøre teknologi konkurransedyktig. Det tjener oss alle, for da blir det billigere for oss alle sammen, sier Nakstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.