Støtte til kjøp av elektrisk varebil

Enova senker støttesatsen for kjøp av el-varebil

Interessen for elektriske varebiler øker kraftig. Det får Enova til å ta ned støttesatsen.

GUNSTIG: Svært mange velger nå elektrisk varebil, mye takket være godt utvalg og ikke minst - støtte fra Enova. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GUNSTIG: Svært mange velger nå elektrisk varebil, mye takket være godt utvalg og ikke minst - støtte fra Enova. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Som pro-medlem får du mange fordeler. Les mer her

(Elbil24): Den siste tiden har det kommet en rekke el-varebiler på det norske markedet, og vi har omtalt flere av dem her på Elbil24. Vi har også prøvekjørt flere av de mest populære nyhetene, blant andre Toyota Proace Electric:

Enova-støtte

Noe av det som gjør det spesielt attraktivt å investere i el-varebil akkurat nå, er at Enova sponser næringskunder med inntil 50.000 kroner når de kjøper et slikt kjøretøy.

Det har ført til at tallet på nyregistrerte elektriske varebiler har skutt i været siden nyttår.

Kutter fra 40 til 30 prosent

Nå justerer Enova ned støttesatsen, men opprettholder likevel maksstøtten på 50.000 kroner til kjøp av elvarebil. Samtidig videreføres støtten til ladere.

Fra en støttesats på 40 prosent av merkostnadene i dag, blir det fra 19. mai en støttesats på 30 prosent, opplyser Enova i en pressemelding. De som søker støtte før 19. mai, får støtte etter dagens støttesats.

– Vi ser at det har kommet flere bilmodeller på markedet og at denne biltypen er i ferd med å bli det fortrukne valget. Da har våre støtteordninger virket på riktig måte og vi kan derfor ta ned støttesatsene noe, sier markedssjef for transport Gunnel Fottland i Enova.

Siden næringslivsstøtten til innkjøp av elvarebiler ble lansert i august 2019, har det blitt gitt støtte til over 20.000 biler. Så langt i 2021 har andelen nyregistrerte el-varebiler vært 20,6 prosent i januar, 15,7 prosent i februar og 18 prosent i mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.