Er AirPlay på vei til Tesla?

Interessante avsløringer i koden til iOS-appen.

PÅ VEI? I den siste oppdateringen av Tesla-appen finnes det noen interessante kodelinjer. Foto: Fred Magne Skillebæk
PÅ VEI? I den siste oppdateringen av Tesla-appen finnes det noen interessante kodelinjer. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mange tror nå at AirPlay er på vei til Tesla. Dette er altså Apples teknologi for å sende medier trådløst til en annen enhet, og må ikke forveksles med CarPlay, som lar deg koble telefonen til bilen slik at du får opp apper, meldinger og lignende fra telefonen og på bilskjermen.

Det er Twitter-kontoen «Tesla App Updates» som har funnet kodesnutten allowsAirPlayForMediaPlayback i den siste utgaven av Tesla-appen:

Lyd og bilde?

Akkurat hva Tesla planlegger å bruke AirPlay i bilen til er foreløpig usikkert – ja til og med om det er det koden hinter om. Det mest nærliggende vil være at man da tillater sjåfør eller passasjerer å sende lyd til bilstereoen, som da kan gjøres med langt høyere kvalitet enn om man bruker Bluetooth som i dag.

Dette er noe Elon Musk virket positiv til da en Twitter-bruker foreslo det i fjor:

Det er heller ikke umulig at det kan bli mulig å sende bilder og levende video til den store skjermen. Da vil man i så fall ikke bare være begrenset til tjenestene Tesla tilbyr, som Netflix, YouTube og Disney+.

Tesla lar deg riktignok ikke se levende video mens bilen kjører – det er noe du kan gjøre når bilen er parkert, for eksempel mens du står og venter på en ladestasjon.

INFOTAINMENT: Sony demonstrerer litt av hva du kan forvente i de kommende elbilene fra Sony/Honda. Video: Sony Vis mer

Sentry-videoer i appen

Tesla App Updates har også funnet et par andre interessante ting i app-koden:

sentryReplaySession
:@sentry/browser < Sentry Clips in App

Ut fra disse beskrivelsene kan det se ut til at Tesla vil åpne for at man kan se videoklipp fanget av den såkalte sentry-modusen direkte i Tesla-appen, som per nå kun er mulig å se på skjermen i bilen.

Sentry-modus er noe man kan aktivere i bilen, og som da sørger for å lagre videoklipp av hendelser mens bilen har vært parkert, altså der noe eller noen har vært i nærheten av bilen.

Derfor kan det hele også dreie seg om at du kan se sentry-klipp i appen og eventuelt sende dem til en større skjerm hjemme via AirPlay, og at det ikke er relatert til bilskjermen i det hele tatt. Det er jo tross alt i app-koden funnene er gjort, og ikke i oppdateringsfiler til selve bilene.

Fortsatt ingen CarPlay

Mange ville likt det om Tesla bakte inn støtte for CarPlay i sine biler, men det ser ikke ut til å være aktuelt.

De er heller ikke alene om ikke å tilby CarPlay – de fleste kinesiske modeller kommer for eksempel uten CarPlay-støtte. Tidligere i sommer vedtok dessuten General Motors (Cadillac, Chevrolet m.fl.) at de ville fjerne støtten for CarPlay (og Android Auto) i sine fremtidige modeller.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.