Mullen Five:

Er denne elbil-nyheten fleip eller fakta?

Bilen er vist, og selskapet bak har som mål å konkurrere ut Tesla Model Y.

DEMO: Bilen er designet og produsert som en konseptbil, men vil den noen gang kjøre? Foto: Mullen
DEMO: Bilen er designet og produsert som en konseptbil, men vil den noen gang kjøre? Foto: Mullen Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Mullen Automotive er en av mange start-ups når det gjelder elektriske biler, et selskap som har hovedkvarteret liggende i Brea, California. To planlagte Mullen-modeller er foreløpig offisielle, der en av dem ville passet godt i det norske markedet.

Mullen Five er en fullelektrisk crossover med heftige ytelser, og som skal ha plass til hele familien.

Ytelsene er helt i toppsjiktet, for sprinten til 100 km/t kan gjøres unna på 3,5 sekunder, mens toppfarten er oppgitt til 250 km/t. Det står heller ikke på rekkevidden, i all den tid bilen er oppgitt å skulle gå 520 kilometer etter den amerikanske, strenge EPA-ratingen.

Foreløpig har de kun laget prototyper, som i disse dager er i ferd med å vises frem.

Ikke den eneste

Tidligere har Mullen vist frem sportsbilen Dragonfly, som i praksis var et arvegods av et tidligere start-up, Qiantu K50. De har også vist frem kompakt-suv’en MX-05. Felles for begge disse er at ingen av dem har materialisert seg som salgsklare produkter, og nå er MX-05 til og med borte fra nettsidene deres, til tross for at modellen har fått det som sies å være et godt antall reservasjoner.

Sportsbilen Dragonfly har heller ikke rukket å komme på markedet, selv om den faktisk begynner å dra på årene. Spesifikasjonene den har å by på er heller ikke på nivå med hva man kan forvente fra en elektrisk sportsbil av denne typen.

Faktisk vil den på papiret bli parkert av den tredje nykommeren, Mullen Five, som her er vist. At sportsbilen blir parkert, er til tross for at Five er en SUV-lignende crossover for familien.

Er denne elbil-nyheten fleip eller fakta?

Spørsmålet er om noen av bilene i det hele tatt blir en realitet. De to første har visnet på rot. Kan det samme skje med nykommeren Five?

Ingen tro

Vel, Hindenburg Research – et selskap som riktig nok ofte snakker andre selskaper ned for å tjene penger på å shorte aksjer - mener Mullen er et selskap som kun er ute etter bygge luftslott uten særlig verdi, for på den måten å bygge en selskapsverdi, uten å levere varen. Til nå har de helt rett, for verken Dragon, MX-05 eller Five har altså sett dagens lys i en produksjonsversjon.

Hindenburg Research er for øvrig det samme selskapet som beskyldte Nikola for å ha lurt en hel aksjeverden med å vise en fungerende trekkvogn som skulle gå på hydrogen. Dette ved å vise den rullende bilen, som i realiteten trillet i en slak nedoverbakke - uten å gå for engen maskin. Hele fadesen endte med at gründeren bak selskapet stakk halen mellom beina, og løp.

Nå er også Mullen i søkelyset av Hindenburg Research, men selskapet står på sitt, og lover at de skal levere biler en gang i fremtiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.