Canoo elektrisk pickup:

Er dette den perfekte håndverker-elbilen?

Like tøff som konkurrentene, men mye smartere, påstår de som lager denne pickupen.

TØFF PÅ INNSIDEN: Bak det snille designet skjuler det seg en tøff pickup. Foto: Produsenten
TØFF PÅ INNSIDEN: Bak det snille designet skjuler det seg en tøff pickup. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Til tross for at bilen ikke akkurat har det typiske pick up-utseendet, påstår Tony Aquila, styreformann i Canoo, at dette er mer pickup enn noe annet vi har sett til nå.

- Bilen har størrelse som en liten pickup, men har kapasiteten til en stor, forklarer han i en video der selskapet viser frem en prototype av bilen.

Aquila påstår også at bilen er like solid som de tøffeste konkurrentene, pluss at den er laget for at brukerne skal ha mulighet til å bli enda mer produktive.

Målet har vært å lage en pickup som overrasker folk, først med utseendet, og så funksjonaliteten. Tony Aquila, styreformann i Canoo
SKATEBOARD: Pickupen er den tredje i rekken av biler som er konstruert med utgangspunkt i Canoos skateboardkonstruksjon. Foto: Produsenten
SKATEBOARD: Pickupen er den tredje i rekken av biler som er konstruert med utgangspunkt i Canoos skateboardkonstruksjon. Foto: Produsenten Vis mer

Yrkesbil

Dette er med andre ord en bil for de som har en jobb å gjøre. her er det lagt vekt på stor fleksibilitet slik at bilen kan tilpasses alle typer bruk. Er du for eksempel håndverker, er det bare å åpne luka i fronten og dra ut benken. Der står kappsaga klar til bruk, med kontakten plugget rett i bilen.

Er lasteplanet litt kort, kan du dra ut en ekstra plate bakover og forlenge det. Sideveggene på lasteplanet kan også legges ned og brukes som arbeidsbenk.

På siden finnes et uttrekkbart trinn slik at det går kjapt å komme seg opp på planet, under trinnet er det laget et eget oppbevaringsrom.

FRUNK: I fronten skjuler det seg et eget oppbevaringsrom der luken fungerer som arbeidsbord. Her er det også alle typer stikkontakter for tilkobling av verktøy og utstyr. Foto: Produsenten
FRUNK: I fronten skjuler det seg et eget oppbevaringsrom der luken fungerer som arbeidsbord. Her er det også alle typer stikkontakter for tilkobling av verktøy og utstyr. Foto: Produsenten Vis mer
LANG LAST: Planet kan utvides i lengderetningen. Foto: Produsenten
LANG LAST: Planet kan utvides i lengderetningen. Foto: Produsenten Vis mer
ARBEIDSBENK: Sideveggene på planet kan legges ned og gjøre nytte som arbeidsbenk. Foto: Produsenten
ARBEIDSBENK: Sideveggene på planet kan legges ned og gjøre nytte som arbeidsbenk. Foto: Produsenten Vis mer

Alt kan repareres

Produsenten legger vekt på at bilen skal være enkel å reparere og vedlikeholde. Batteripakken er for eksempel laget slik at den kan repareres, byttes ut eller oppgraderes på en enkel måte.

ÅPEN STRUKTUR: Batteripakken er laget slik at den er enkel å vedlikeholde og reparere. Foto: Produsenten
ÅPEN STRUKTUR: Batteripakken er laget slik at den er enkel å vedlikeholde og reparere. Foto: Produsenten Vis mer

Bakseter?

Plassen bak forsetene kan tilpasses til ulike behov. Det betyr blant annet at du kan hekte på to bakseter. Det er riktignok litt vanskelig å se av bildene hvor god plass baksetepassasjerene får.

FLEKSIBELT: Bak forsetene kan det hektes på to bakseter. Foto: Produsenten
FLEKSIBELT: Bak forsetene kan det hektes på to bakseter. Foto: Produsenten Vis mer

Kommer til Norge

Liker du det litt snodige designet er selvsagt neste spørsmål om den kommer til Norge, og svaret er trolig ja. Veronica Shea som er pressekontakt hos Canoo, kan bekrefte at de har planer om å lansere bilen i Europa og resten av verden. Akkurat når det skjer vil de gjerne komme tilbake til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.