Mercedes-Benz EQS SUV:

Er dette verdens mest luksuriøse el-SUV?

Og den kommer på markedet allerede i år.

Er dette verdens mest luksuriøse el-SUV?
Publisert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Mercedes-Benz gasser nå på videre og skal i løpet året lansere ytterligere to nye elbiler – sedanen EQE, og bilen vi her har fått fatt i bilder av innvendig, nye EQS SUV.

Sistnevnte skal vises for offentligheten 19. april, i den grad noen lurer på hvorfor bilen har dekor som henviser til akkurat denne datoen.

Bilen blir en luksuriøs 7-seters SUV med god fremkommelighet, anstendig bakkeklaring og det på første klasse.

For nå viser som sagt Mercedes bilder av interiøret for første gang, og det er mange likheter med det vi kjenner igjen fra den elektriske S-klassen, EQS. Nå skal det sies at også EQE også får noen av disse likhetene, for det er rett og slett et felles tankesett bak disse bilene.

Mercedes gir oss foreløpig svært få detaljer å dele, men vi regner med at datoen er satt fordi det er da bilmessen i Bejing finner sted. Skulle du være i området rundt disse tider, så kan du jo stikke innom og ta en titt.

Karbonnøytral

CO2-nøytral De fleste bilprodusenter legger nå sterkt fokus på å bli såkalt karbonnøytrale i løpet av noen år. Mercedes-Benz forteller at de har nådd målet allerede, i det minst for produksjonen av batteriene. Som selskap er det fortsatt en god bit igjen.

Når vi først er inne på batteriene, så melder Mercedes at de også i EQS SUV kommer til å bruke celler i såkalt NMC 811-miks, som definerer andelen nikkel, kobolt og mangan. En 811-miks er et skritt i riktig retning mot de tidligere 622, som dermed bestod av en høyere andel kobolt, blant annet.

Nå skal det legges til at vi foreløpig ikke har eksakte data for hvor store batteripakker Mercedes har tenkt å putte inn i EQS SUV, men vi kan antagelig regne med flere alternativer på sikt.

På sikt vet vi også at det vil komme en Maybach-utgave av den samme bilen, og da snakker vi rosinen i pølsa, hva det luksuriøse angår.

Maybach EQS SUV: Slik viste Mercedes frem Maybach-utgaven under bilmessen i München i fjor. Foto: Fred Magne Skillebæk
Maybach EQS SUV: Slik viste Mercedes frem Maybach-utgaven under bilmessen i München i fjor. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

For mens EQS SUV skal komme på markedet til høsten, er Maybach-utgaven timet til neste år en gang. Som med alt annet om dagen, må det tas forbehold om at det ikke havner for mye rusk i verdensmaskineriet, at situasjonen løser seg med tanke på chipmangelen, og at underleverandører ikke blir satt ut av krig og annen elendighet.

Noen priser er det alt for tidlig å si noe om, men Mercedes-Benz vil etter alt å dømme måtte åpne for bestillinger i løpet av sommeren. Da vil de også måtte ha en prisindikasjon å vise til.

Vi ser uansett frem til første prøvekjøring, spesielt etter at de første bildene nå er sluppet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.