Car of the Year:

- Er ydmyk til oppgaven

Fred Magne Skillebæk, redaksjonssjef i Elbil24 overtar rollen i europeiske Car of the Year.

STAFETTPINNEN: Rune Korsvoll (t.v.) sender stafettpinnen videre til Fred Magne Skillebæk fra Elbil24.no.
STAFETTPINNEN: Rune Korsvoll (t.v.) sender stafettpinnen videre til Fred Magne Skillebæk fra Elbil24.no. Vis mer

Siden 1964 har den europeiske organisasjonen Car of the Year kåret Årets Bil i Europa – den mest prestisjetunge prisen en bilmodell kan få. I flere omganger stemmer de 60 jurymedlemmene fra hele Europa frem sine kandidater, basert på deres erfaringer fra tester, tekniske vurderinger, og et øvrig regelsett. Jurymedlemmene plukkes, og er blant de mest erfarne på sitt felt, i sine markeder.

Fred Magne Skillebæk, redaksjonssjef i Elbil24, har fra årets kåring tatt over rollen som det norske jurymedlemmet etter Rune Korsvoll, som ved sine fylte 65 år fratrer etter 15 år som jurymedlem.

Rune er blant landets mest erfarne motorjournalister, og har i en årrekke vært ansatt som motorjournalist i NAF og bladet Motor – og de senere årene representert Aller Media, med Dagbladet, Autofil, og Dinside.no i spissen.

Fred Magne Skillebæk har 25 års erfaring som motorjournalist. Han var med å starte bilmagasinet Drive i sin tid, før ferden gikk videre til Vi Menn Bil, Auto Motor & Sport og Teknisk Ukeblad, blant annet.

Siden 2010 har Skillebæk hatt en hånd på rattet for motorjournalistikken i Aller Media, før han fra høsten 2018 ble med å starte det som nå er blitt Norges største nettavis om elbiler, Elbil24.no.

-Det er en ære å få overta rollen etter Rune som jurymedlem i Car of the Year. Dette fordi jeg vet hvilket faglig nivå det er på kollegaene i organisasjonen, og jeg vet hva kåringen betyr for både publikum og bilbransjen. Jeg skal fylle min rolle på beste måte, og med største ydmykhet, forteller Skillebæk.

- Jeg har kjent Fred Magne som en seriøs og dyktig journalist i mange år, og det er naturlig at han tar over min plass som norsk representant i den europeiske Car of the Year juryen. Elektriske biler er fremtiden, og der har Fred Magne en unik kompetanse som kommer godt med i dette arbeidet.

Rune Korsvoll hadde sin siste oppgave i juryen da Peugeot e-208 ble kåret som vinner av Car of the Year 2020. Skillebæk overtok deretter, og 1. mars i år kåres den endelige vinneren av Car of the Year 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.