Godkjenner planene:

EU gir grønt lys til storstilt batteri-satsing

Har vurdert lovligheten av planene, som nå er godkjent.

STORSATSING: Sju EU-land spytter inn 32 milliarder kroner i et storstilt prosjekt for å utvikle nye og mer effektive batterier til bruk i elbiler. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
STORSATSING: Sju EU-land spytter inn 32 milliarder kroner i et storstilt prosjekt for å utvikle nye og mer effektive batterier til bruk i elbiler. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Elbil24): EU gir sju medlemsland grønt lys til å spytte inn over 30 milliarder kroner i et konsortium som skal utvikle nye og mer effektive batterier til elbiler.

Tyskland, Frankrike, Italia, Polen, Belgia, Sverige og Finland skal til sammen bidra med drøyt 32 milliarder kroner i statsstøtte til konsortiet, som består av 17 europeiske selskap.

Ytterligere 50 milliarder kroner skal etter planen hentes fra private investorer og sikre at Europa blir en spydspiss i utviklingen og produksjonen av elbiler i framtida.

Bilindustrien i Europa sysselsetter over 10 millioner mennesker, og EU – først og fremst Tyskland og Frankrike – er dypt bekymret over at de europeiske produsentene i dag er avhengige av batterier produsert i Kina og andre asiatiske land.

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire og Tysklands finansminister Peter Altmaier kunngjorde storsatsingen i mai.

EUs konkurransetilsyn har imidlertid vurdert lovligheten i den omfattende statlige subsidieringen av prosjektet, og ga først nå grønt lys.

Le Maire opplyste i mai at det i første omgang vil bli åpnet en testfabrikk med rundt 200 ansatte i Frankrike, og at målet deretter er å etablere to produksjonsanlegg med til sammen 1.500 ansatte i Frankrike og Tyskland.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer