Europa elektrifiseres i rekordfart

Hel- og delelektrifiserte biler tredoblet markedsandelen på ett år.

FLERE LADESTASJONER: Når Europa nå elektrifiseres lynraskt, blir det helt sikkert snart mye enklere å finne ladestasjoner når du drar på bilferie i Europa. Etter coronaen, vel å merke. Foto: Jamieson Pothecary
FLERE LADESTASJONER: Når Europa nå elektrifiseres lynraskt, blir det helt sikkert snart mye enklere å finne ladestasjoner når du drar på bilferie i Europa. Etter coronaen, vel å merke. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24:) Mens 2020 ble året der elbilene gikk forbi alle andre drivmidler til sammen her i Norge, henger stort sett hele verden langt etter. Utviklingen går imidlertid i et rasende tempo, og i tredje kvartal var nesten hver tiende bil som ble registrert i EU elektrifisert, ifølge ACEA (European Automobile Manufacturers Association). Det høres kanskje ikke så imponerende ut, men i tredje kvartal 2019 var tallet så lavt som 3 prosent.

Det betyr at andelen elbiler og plugin-hybrider er mer enn tredoblet i løpet av ett år. I antall var økningen på 211,6 prosent, fra 87.877 biler i tredje kvartal 2019, til 273.809 biler i tredje kvartal i år.

Av disse var 138.348 ladbare hybridbiler og 135.461 rene elbiler.

Bensin og diesel på topp

Fortsatt er det imidlertid en klar dominans av klassiske drivlinjer som bensin og diesel. Disse to gruppene stod for 75,4 prosent av markedet, altså registreres det tre bensin/diesel-bil for hver hybrid/elbil. Men med tanke på at tallet var hele 88,6 prosent for ett år siden, er det likevel klart at utviklingen mot elektrifisering går svært raskt.

Bensin er fortsatt førstevalget for europeere, med 47,5 prosent markedsandel, etterfulgt av diesel med 27,8 prosent. Hybridbiler (ikke-ladbare) står nå for 12,4 prosent.

Kilde: ACEA
Kilde: ACEA Vis mer

Norge suverent på topp i forhold til befolkning

Norge er ikke med i EU, men er fortsatt det landet i Europa der elektrifiseringen har kommet klart lengst. Her ble det registrert 19.672 rene elbiler i tredje kvartal, en økning fra 14.283 i samme periode i fjor, ifølge NAMA (National Automotive Manufacturers Association).

I Europa totalt sett, var det kun Tyskland (54.170), Storbritannia (35.654) og Frankrike (25.570) som lå foran oss i tredje kvartal på elbilregistreringer. Disse landene har imidlertid henholdsvis 15 og12 ganger flere innbyggere enn i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.