Bilvask

Få saltet av bilen

Nei, du blir ikke kvitt alt saltet selv om du har vasket bilen.

Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24:) Salt er gjenstridige saker, og det er vanskelig å fjerne helt med en vanlig bilvask.

–Saltet binder seg til lakken, og for å løse opp den bindingen må det spesialmidler til, hevder Bjørn-Aage Bredal. Han er Produkt- og markedssjef i garasjetid.no. Da må du bruke det som kalles saltfjerner, et middel som kan kjøpes i bilutstyrsbutikker.

Kvalitetsforskjeller

Jan Magne Andreassen er Key Account Manager i Enger & Hedlund AS, som er leverandøren til Norsk Antirustforening. Han kan bekrefte at saltfjerner gjør en god jobb når saltet skal fjernes fra bilen.

–Det er ingen tvil om at saltfjerner løser opp bindingene mellom saltet og overflaten, sier Andreassen. Man må bare være oppmerksom på at det finnes kvalitetsforskjeller på disse midlene. De beste midlene inneholder stoffer som begrenser rustdannelesen, i tillegg til å løse opp saltet.

Under bilen

Ikke glem undersiden av bilen, fortsetter Andreassen. Der er det vel så viktig å få bort saltet. Husk bare en ting: Spyl i fartsretningen, altså bakover. På elbiler kan du risikere å få vann inn på viktige komponenter om du spyler bakfra. Og vær forsiktig med bruk av sterk avfetting på understellet om bilen er understellbehandlet.

Har du høytrykksvasker finnes det innretninger du kan koble på for å komme til under bilen. Det kalles underspyler eller strålerør.

Strålerør: Denne innretningen kobles på høytrykksspyleren. Da blir det enkelt å spyle undersiden av bilen. Foto: Produsenten
Strålerør: Denne innretningen kobles på høytrykksspyleren. Da blir det enkelt å spyle undersiden av bilen. Foto: Produsenten Vis mer
Spray på: Når du er ferdig med å vaske bilen sprayer du på saltfjerner. Foto: Garasjetid
Spray på: Når du er ferdig med å vaske bilen sprayer du på saltfjerner. Foto: Garasjetid Vis mer
Skyll: Etter behandlingen må du skylle grundig. Foto: Garasjetid
Skyll: Etter behandlingen må du skylle grundig. Foto: Garasjetid Vis mer
Beskyttelse: Hvis du vil gi bilen god beskyttelse kan du spraye på en hurtigbeskyttelse. Skyll godt. Foto: Garasjetid
Beskyttelse: Hvis du vil gi bilen god beskyttelse kan du spraye på en hurtigbeskyttelse. Skyll godt. Foto: Garasjetid Vis mer
Tørk: Ikke glem å tørke bilen godt. Da unngår du skjolder og vannflekker.
Tørk: Ikke glem å tørke bilen godt. Da unngår du skjolder og vannflekker. Vis mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.