Fanger søppel-syndere med kunstig intelligens

Prøves ut i sørlige England.

TAS PÅ FERSKEN: Kaster du noe ut av bilvinduet på engelske veier risikerer du nå bot i posten. Foto: Littercam
TAS PÅ FERSKEN: Kaster du noe ut av bilvinduet på engelske veier risikerer du nå bot i posten. Foto: Littercam Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det finnes mange kameraer plassert i trafikken rundtom. De mest vanlige er selvsagt det som knipser et bilde av bilen dersom man kjører for fort, men det finnes også de som overvåker trafikkbildet eller er skreddersydd for å ta dem som bruker mobilen i bilen.

Nå starter et prøveprosjekt sørøst i England, der kameraer ved hjelp av kunstig intelligens skal fange det opp dersom noen kaster søppel ut av bilen. Det melder The Telegraph.

I motsetning til de utbredte CCTV-kameraene slipper politiet å jobbe seg igjennom timesvis med opptak. Kunstig intelligens-funksjoner vil nemlig være i stand til å hente ut akkurat den delen av opptaket der forseelsen finner sted, for så å sende dem til kontrollrommet der folk umiddelbart kan sjekke over og sende ut bøter til bileieren.

Et mulig ekstrautstyr på Ioniq 6 er å bytte ut de tradisjonelle sidespeilene med kameraspeil. Se hva vi synes om dem! Vis mer

Forsøpling på denne måten gir en bot på £100 i England, eller da drøye 1300 kroner med dagens kurs.

Tiltaket kommer i kjølvannet av at National Highways (statlig selskap med ansvar for hoved- og motorveier, red. anm.) nylig fikk kritikk fra ministerhold for at nesten 40 prosent av deres veier fikk svakere karakter enn B med tanke på forsøpling.

Kameraene er blant flere tiltak for å redusere forsøplingen langs britiske veier. Mange rasteplasser blir nå utstyrt med solcelledrevne søppelkasser, som jevnlig komprimerer det som er kastet for å gjøre plass til mer. På enkelte rasteplasser uten søppelkasser vil folk også automatisk få varsel på mobilen når de ankommer om å ta med seg søppelet når de forlater den.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.