Peugeot e-208

Får kraftig oppgradert rekkevidde

Ny motor, større batteri og forbdret effektivitet skal gi mye bedre rekkevidde til Peugeots viktigste elbil.

Elbil24 prøvekjørte e-208 allerede før pandemien. I videoen over kan du se hvordan det gikk. Video: Elbil24 Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Allerede i desember i fjor annonserte Stellantis-gruppen (Peugeot, Citroën, DS, Opel med flere) at de ville ta små grep for å øke rekkevidden på selskapets elbiler.

Ved blant annet å forbedre varmepumpa, bytte til andre dekk med lavere rullemotstand og endre girutvekslingen, skulle rekkevidden kunne økes med inntil 25 kilometer, fikk Elbil24 opplyst.

Fra 340 til 400

For Peugeots del betydde oppgraderingen at deres viktigste elbil, e-208, ville få økt rekkevidde fra 340 til 362 kilometer. Men i en tid der konkurrentene oftere og oftere presenterer biler med 400 kilometer rekkevidde eller mer, har ikke Peugeot lyst å være noe dårligere.

Derfor opppgraderes nå e-208 med ny motor og større batteri, i tillegg til grepene for å gjøre den mer effektiv. Peugeot lover at forbruket skal ligge ned mot 1,2 kWh pr mil, noe som plasserer den blant de mest effektive elbilene på markedet.

Takket være disse forbedringene forventes ny rekkevidde å ligge på rundt 400 kilometer, skriver Stellantis Norge i en pressemelding.

Deler egenskaper med nykommer

Den nye motoren er den samme som sitter i den kommende e-308 og e-308 SW, og byr på 156 hestekrefter (opp fra 136) og 260 newtonmeter. Batteriet økes til 51 kWh netto.

Det nye batteriet skal ha en høyere energitetthet, og vil derfor være lettere per kWh enn de vi finner i bilene Peugeot har på markedet i dag.

Totalt ruller det rundt 4500 e-208 på norske veier. Den oppgraderte utgaven vil dukke opp i Norge til våren, opplyser bilprodusenten.

Flere oppgraderte modeller

Mandag kom også nyheten om at søskenmodell DS 3 Crossback også oppgraderes med samme motor, batteripakke og effektiviseringsgrepene som i Peugeot e-208. Ny rekkevidde på denne er 402 kilometer i henhold til WLTP. Nye DS 3 vil være på plass i Norge i februar.

Vi blir ikke overrasket om eksisterende elbiler fra Opel og Citroën også blir oppgradert med ny motor og batteripakke, men det skal vi eventuelt komme tilbake til senere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.