VW e-UP:

Får lang rekkevidde og lav pris

VW e-Up har vært en populær småbil. Snart endres rekkevidden, og helt sikkert interessen.

URBAN: VW e-UP er en liten urban matpakkefrakter med god plass og fire dører. Foto: VW
URBAN: VW e-UP er en liten urban matpakkefrakter med god plass og fire dører. Foto: VW Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Det er ikke mange dagene siden Skoda annoserte sin første elbil på markedet, Citigo E. Bilen baseres på slektningen e-Up, bare med lenger rekkevidde. Bilen kommer rett over nyåret og i likhet med de fleste andre elbiler som kommer, er det allerede laget reservasjonsløsning.

Det måtte jo selvfølgelig komme, for nå melder VW at også de kommer med den lengre rekkevidden i sin e-Up.

I motsetning til Skoda, som bare leverer bil med den lange rekkevidden, skal VW fortsette å selge begge versjonene, både den med kort og med lang rekkevidde.

DELES: e-UP deles med slektningene Skoda og Seat, som også kommer med tilsvarende modeller. Foto: VW
DELES: e-UP deles med slektningene Skoda og Seat, som også kommer med tilsvarende modeller. Foto: VW Vis mer

Nær doblet

Forskjellen på kort og lang rekkevidde er at den nye utgaven får en nær dobbelt så lang rekkevidde. Mens eksisterende utgave har en oppgitt rekkevidde på 133 km etter WLTP-metoden, vil den nye kunne rulle inntil 260 km etter samme målemetode.

Inkludert dagens to eksisterende modeller, vil det fra nyttår være tre alternative e-Up å få kjøpt, e-Up Entry, High, og den nye modellen Range.

Modellene som allerede er i salg har elektronisk klima, multifunksjonsdisplay, integrasjon av mobiltelefon, DAB-radio, nødbrems, sentrallås, elektriske vindusheiser og andre funksjoner som standard. Bilene kommer med stoffseter, og har delt nedfeldbar bakseterygg i 40/60-splitt.

LES OGSÅ: Slik sparte vi 200 kroner dagen

Hva prisene vil være fra nyttår blir ren spådom, men innstegsmodellen Entry koster i dag fra 181.900 kroner, mens High er priset til 217.300 kroner.

Vi blir ikke overrasket om selv Range-modellen med lang rekkevidde neste år vil prises i området rundt 200.000 kroner.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.