Lucid Air

Får lengst rekkevidde i Europa - nå kommer de første bilene

Lucid Motors hever lista med sin splitter nye modell Air Dream Edition. Den kommer med en WLTP-rekkevidde på utrolige 883 kilometer.

AMERIKANSK PREMIUM: Det er knyttet stor spenning til elbilen Lucid Air i Norge og Europa. Foto: Lucid Motors.
AMERIKANSK PREMIUM: Det er knyttet stor spenning til elbilen Lucid Air i Norge og Europa. Foto: Lucid Motors. Vis mer
Publisert

(Elbil24): Elbil24 skrev nylig om Lucids nye luksus-SUV, som frister med stor plass og enorm rekkevidde. SUV-en har et stort potensial i Norge, men først ut her til lands blir sedanen Lucid Air.

I USA har Lucid Air Dream Edition allerede blitt utlevert til kundene. Nå er det Europa sin tur, skriver Inside EVs. Dream Edition-utgaven kommer i et begrenset opplag og europeiske kunder venter naturligvis i spenning.

Først ut er Tyskland og Nederland, hvor de første kundene nå har fått nøklene til sine biler. Den nevnte Dream Edition-utgaven er tilgjengelig i versjonene Range og Performance.

Vi vet at også Norge står langt framme over land som får biler tidlig, men foreløpig har vi ingen eksakte datoer fra Lucid.

Se Lucid Air kjøre kvartmila på under 10 sekunder. Vis mer

Lengst rekkevidde

Dream Edition Performance kommer med firehjulsdrift og hele 1111 hestekrefter. Det gir en akselerasjon fra 0-100 km/t på 2,7 sekunder. WLTP-rekkevidden er også imponerende; med 19-tommers hjul skal Performance ta deg på 861 kilometer av gårde.

Enda lengre kommer du naturligvis med Range-versjonen - også denne med firehjulsdrift. Modellen har en offisiell WLTP-rekkevidde på hele 883 kilometer.

Det gjør Lucid Air Dream Edition Range til den elbilen i Europa med lengst rekkevidde. Du får riktignok ikke like kraftige ytelser som med Performance-utgaven, men 933 hestekrefter er mer enn nok for de aller fleste.

Utsolgt

Ble du fristet til å kjøpe Dream Edition-utgaven nå, har vi dårlig nytt. Bilen er utsolgt i Europa og kunder på denne siden av Atlanteren har ikke lenger mulighet til å bestille modellen.

Lucid Air kommer imidlertid i andre utgaver: Både Pure, Touring og Grand Touring er tilgjengelige for reservasjon i Europa.

I tillegg til Norge skal Lucid Air selges i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Nederland, Spania, Østerrike, Belgia, Frankrike, Italia, Monaco, Sveits og Storbritannia.

Lucid Motors er etablert i Norge og det forventes at de vil åpne et showrom i Oslo, slik blant andre Nio, Polestar og Voyah har gjort før dem.

Tidligere i år åpnet Lucid showrom i Genève, München og Hilversum.

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.