Raskere lading for Tesla Model 3:

Får markedets raskeste lading

Programvareoppdateringen, som rulles ut fra denne helgen, gir Tesla Model 3 markedets høyeste ladeeffekt.

RASKERE: En programvareoppdatering skal la Tesla Model 3 lade raskere. Foto: Tesla
RASKERE: En programvareoppdatering skal la Tesla Model 3 lade raskere. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

(Elbil24): Denne helgen starter Tesla utrullingen av en ny programvareoppdatering på sine Model 3-biler.

Oppdateringen vil la deg lade raskere - mye raskere.

Høyere effekt

Som en forberedelse til Teslas nye generasjons V3-Superchargere, får nå biler av typen Model 3 en programvareoppdatering.

De nye V3-laderne skal kunne levere opptil 250 kW ladeeffekt til bilene, men dette forutsetter at også bilene kan ta i mot effekten.

Det er bilens evne til å ta i mot effekten som blir rullet ut denne helgen. Fra å kunne ta i mot opptil 120 kW fra dagens Superchargere, vil bilene etter oppdateringene kunne ta i mot opptil 200 kW effekt.

- Dette er en del av opptakten til utrullingen av de nye V3 Superchargere, som kommer mot slutten av året. Oppdateringen nå vil la Tesla Model 3-eiere kunne lade raskere på CCS-ladere fra tredjepartsleverandører, forteller kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland.

Leverandørene han viser til er Circle K, Ionity og Fortum, som alle har bygget ut flere lynladere med en kapasitet på opptil 350 kW.

Kun LR og Performance

Foreløpig er det altså kun Model 3 som vil motta denne oppdateringen, og kun modellene Long Range og Performance.

Det er foreløpig usikkert om Standard Range og Standard Range + blir oppdatert.

For Long Range og Performance vil den nye oppdateringen trolig gi betydelig kortere ladetid

- 200kW gir en maksimal ladehastighet på 1350 km/t, sier Roland.

Dette er selvsagt peak-effekten i en kortere periode, og under optimale forhold, men gjør at Model 3 blir markedets raskest ladende bil, målt i ladeeffekt. Audi e-tron har til nå vært den raskeste, med mulighet for 150 kW effekt, og senere i år vil Porsche Taycan komme. Den støtter det doble.

Nye modeller av S og X vil fremover leveres med et CCS-adapter, som muliggjør lading på de nye V3-laderne. Men det foreligger foreløpig ingen informasjon om at også disse bilene i fremtiden vil oppdateres med samme programvare. Det betyr ikke at vi kan avskrive det som utenkelig.

Starter i helgen

Programvaren kommer i form av en trådløs oppdatering, og eier vil bli varslet gjennom en beskjed på bilens display.

De første europeiske eierne vil få denne allerede i helgen, men prosessen går over noe tid, før alle norske biler er oppdatert.

- Hvis alt går som det skal, så vil de første norske eierne også få denne i løpet av helgen. Men det kan ta opptil to uker før alle bilene er oppdaterte, sier Roland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.