Oppgraderer Kona Electric

Får raskere lading og mer teknologi

Men du må trolig betale mer for bilen enn du har gjort til nå.

BLIR NY: Hyundai Kona Electric blir raskere å lade, men også dyrere i 2020. Foto: Jamieson Pothecary
BLIR NY: Hyundai Kona Electric blir raskere å lade, men også dyrere i 2020. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Bare dager etter at det ble klart at Hyundai Ioniq Electric får en ansiktsløftning, annonserer produsenten at også Kona Electric blir oppgradert.

Fra 2020 får den blant annet raskere lading og nytt infotainmentsystem, men også en høyere pris.

Raskere lading

Kona Electric har ikke vært lenge på markedet. Crossover-modellen ble lansert i 2018, og både i Norge og Europa har etterspørselen vært stor.

Men allerede til neste år vil bilen komme i en oppdatert versjon.

Den kanskje største oppgraderingen er ladehastigheten. Den nye versjonen får en 11 kW-trefas ombordlader. Dagens biler har 7,2 kW, og den nye oppgraderingen vil gjøre at bilen kan ta imot mer strøm og dermed lade raskere ved hjemmelading.

Ifølge Hyundai vil ladetida reduseres med 23 prosent, fra i overkant av ni og en halv time, til i underkant av sju og en halv.

Altså over to timer mindre ladetid.

Mer teknologi

Et av de nye elementene er et nytt infotainmentsystem, som vil styres via en ny 10,25 tommers berøringsskjerm. Altså det samme som nye Ioniq får.

Systemet har støtte for selskapets BlueLink-system som kan styre både klimaanlegg og dørlåser.

I tillegg kan man, gjennom BlueLink-appen, styre bilens funksjoner via en smarttelefon. Man kan også sjekke batteristatus og rekkevidde, og styre lading, noe som har blitt vanlig på de nyeste elbilmodellene.

I likhet med Ioniq vil også Kona utstyres med eCall, eller emergency call. Altså en nødtjeneste som kontakter nærmeste nødetat ved et uhell.

Nødanropssystemet sørger for at bilen automatisk ringer 112 om airbagene løses ut. Man kan også gjør et nødanrop manuelt via en knapp i takkonsollen.

Viktig informasjon om bilen, tidspunkt for ulykken, hvilken retning man kjørte i, og om airbager eller andre trykksensorer er utløst, sendes automatisk til nødetatene.

Stemmestyrt navigasjon

LIVE services er en annen tjeneste som vil være inkludert i biler som har navigasjonssystem. Denne skal gi fører oppdatert informasjon om blant annet ladepunkter, trafikk og parkeringsmuligheter i nærheten av bilens posisjon.

Navigasjonssystemet styres gjennom bilens berøringsskjerm, eller via en skybasert talestyring som støtter seks språk.

– Med tilkoblede nullutslippskjøretøyer som KONA Electric viser Hyundai at selskapet ikke bare er en pioner innen miljøvennlig teknologi, men at vi også jobber kontinuerlig for å møte behovene en stadig større kundemasse har for mer miljøvennlige biler, sier Hyundai Motor Europe-topp Thomas Schmid.

Høyere pris

Den nye oppgraderingen kommer imidlertid ikke gratis.

Ifølge Hyundai vil den føre til en prisøkning, men denne er foreløpig ikke kjent. Men det er ventet at det vil komme mer informasjon og nye priser i løpet av sommeren 2019.

Dersom du allerede har lagt inn en bestilling på en Kona Electric, vil du i utgangspunktet få den gamle bestillingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.