Mercedes Benz EQC

Får verdenspremiere i Norge

Den internasjonale pressevisningen er lagt til Norge, for første gang.

I NORGE FØRST: Tosifret antall EQC vil rulle rundt på østlandet før sommeren. Foto: Daimler
I NORGE FØRST: Tosifret antall EQC vil rulle rundt på østlandet før sommeren. Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Når den nye elbilen til Mercedes-Benz skal vises fram for pressen, er Norge vertskap.

Moderselskapet Daimler har nemlig bestemt at denne gangen skal visningen for all internasjonal presse foregå på Østlandet, nærmere bestemt i Oslo-området.

EQC er planlagt lansert til sommeren, og det er før den tid et samlet pressekorps får se, ta og føle litt på bilen for oss andre forbrukere.

Hvorfor Norge?

Ifølge Mercedes-Benz har de jobbet hardt for at pressevisningen denne gangen skulle legges til akkurat Norge, forteller PR og informasjonssjef i Mercedes-Benz Norge, Audun Hermansen.

– At pressekjøringen legges til Norge er et resultat av langsiktig jobbing fra den norske importøren, i kombinasjon med at Daimler anser Norge som et av de viktigste elbilmarkedene i verden.

– Det benytter vi for alt det verdt når vi jobber for å sikre oss elbil-kvoter i åra som kommer, sier Hermansen.

GODT SYNLIG: Den nye elbilen EQC vil være godt synlig for punlikum, sier PR og Informasjonssjef i Mercedes Benz Norge, Audun Hermansen
GODT SYNLIG: Den nye elbilen EQC vil være godt synlig for punlikum, sier PR og Informasjonssjef i Mercedes Benz Norge, Audun Hermansen Vis mer

Synlig i bybildet

Pressevisningen skal altså foregå i Oslo, uten at informasjonssjefen kan røpe noe mer spesifikt sted for øyeblikket.

– Det er ikke avklart ennå hvor mange biler som vil være i Norge på det tidspunktet, men basert på andre pressekjøringer er det antakelig et to-sifferet antall biler.

– Jeg kan ikke røpe for mye om arrangementet helt ennå, men kan love at det blir godt synlig for publikum, sier Hermansen

Det at en internasjonal pressevisning finner sted i Norge, tror Hermansen at kan være positivt for Norge, spesielt på dette tidspunktet i elbil-utviklingen.

– Når Mercedes-Benz har et pressearrangement av denne størrelsen i Oslo tror jeg folk vil oppleve det som et positivt innslag i bybildet. I tillegg er Oslo Europas miljøhovedstad i år og elbiler er et klart satsingsområdet for politikerne. EQC kommer på et perfekt tidspunkt når det gjelder fokus på framtidas drivlinjer.

Den første av mange

EQC er den første helelektriske bilen fra Mercedes-Benz i EQ-familien.

Den første i en lang rekke, skal vi tro produsenten.

Frem mot 2022 skal det nemlig komme hele 10 nye helelektriske modeller fra EQ-familien, dog ikke alle er personbiler.

EQC er altså først ut. Bilen skal få en rekkevidde på over 400 km målt etter WLTP: Den leveres med et 80 kWh batteri, er firehjulsdrevet og skal gå 0–100 km/t på om lag 5 sekunder. I tillegg har den noe mange så langt har savnet på elbilene som er på markedet i dag, nemlig hengerfestet med kapasiteten til å trekke en henger på inntil 1800 kg.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.