Advarer:

– Farevarslene står i kø

Nå oppfordrer Statens Vegvesen folk til å ha varme klær og mat i bilen.

Snø, underkjølt regn, flom- og skredfare, kraftige vindkast … naturen har en rikholdig meny med utfordringer for dem som skal på biltur i helga. Foto: AP Photo/NTB
Snø, underkjølt regn, flom- og skredfare, kraftige vindkast … naturen har en rikholdig meny med utfordringer for dem som skal på biltur i helga. Foto: AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Tradisjon tro ble det kaos på veiene på Østlandet denne uka da det første snøfallet kom. Mang en bilist hadde somlet med å få byttet til vinterdekk, som resulterte i trafikkuhell, kollisjoner og lange køer.

Før helga står farevarslene fra Meteorologisk institutt i kø, påpeker Statens Vegvesen, som dermed oppfordrer folk som skal på biltur å ha utstyret i orden.

– Vi i Statens vegvesen gjør det vi kan for å holde veiene åpne og i god stand. Og så må trafikantene selv sørge for å være forberedt på de forholdene som møter dem, og sørge for å gjøre smarte valg når det gjelder deres egen reise. Å ferdes trygt på veiene er et felles ansvar, en dugnad mellom flere parter, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen.

Ifølge Karbø følger Vegvesenet situasjonen på veiene nøye, og i disse tider er det mange kontrollører på jobb for å luke ut kjøretøy som ikke burde ha vært på veien.

Kjøre på vinterferie? Da har vi noen gode tips til ting du bør og må ha i bilen. Vis mer

Statens vegvesen kommer med følgende seks råd til dem som skal på biltur i helga:

  • Skaff deg kunnskap om forholdene der du skal kjøre, for eksempel med appen Vegvesen trafikk.
  • Beregn god tid til kjøreturen – mer enn på sommerføre
  • Vær forberedt på at veier kan bli stengt på kort varsel
  • Vinterdekk er et selvsagt krav på vinterføre
  • Sørg for å ha nok strøm/drivstoff på bilen
  • Ha med deg varme klær, mat og drikke, særlig om du skal på langtur eller over fjellet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.