- Feil ved nesten alle parkeringsplasser

Parkeringstilsynet har funnet feil ved nesten hver eneste kontroll av parkeringsplasser som er gjennomført siden tilsynet ble etablert for fem år siden.

VANLIG MED FEIL: Statens vegvesens parkeringstilsyn har fått mange klager på feil ved parkeringsanlegg de siste årene. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås
VANLIG MED FEIL: Statens vegvesens parkeringstilsyn har fått mange klager på feil ved parkeringsanlegg de siste årene. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): – Der hvor vi gjennomfører tilsyn, finner vi som regel feil og mangler. Det kan for eksempel være bruk av feil skilt, mangelfull skilting eller manglende handikapparkering, sier Halgeir Jansen i Statens vegvesens parkeringstilsyn.

Tilsynet ble etablert i 2017. Bakgrunnen var en bransje med mange aktører og ulike regelverk som ble praktisert på ulike måter. Det var behov for samordning og et tydeligere, felles regelverk for parkering, skriver tilsynet.

– Siden oppstarten har vi mottatt mer enn 900 tips om parkeringsanlegg med mulige feil. Tipsene kommer fra privatpersoner, bransjen selv, kommuner og fra parkeringsklagenemnda, sier Jansen, som gjerne ønsker seg flere tips.

Samtidig jobber Sintef og Statens Vegvesen med nye anbefalinger, blant annet til størrelsene på parkeringsplassene, som vi har omtalt i denne saken:

Parkeringsforskriften skal sikre forbrukervennlige parkeringsplasser som er universelt utformet. Det er et krav at parkering med betaling skal ha en betalingsautomat og i tillegg løsning som gjør det mulig å betale med for eksempel mobiltelefon.

Det er også en del virksomheter og områder som ikke er registrert i Parkeringsregisteret, noe som er en forutsetning for å tilby vilkårsparkering og ilegge parkeringsbøter.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.