Bekreftet:

Fiat blir helelektrisk

Og jobben starter umiddelbart.

KULT KONSEPT: Fiat Centoventi er vist som konseptbil, men er tenkt på markedet. Foto: FCA
KULT KONSEPT: Fiat Centoventi er vist som konseptbil, men er tenkt på markedet. Foto: FCA Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): I desember ble det klart. FCA-gruppen skulle slå seg sammen med PSA-gruppen, og danne en større bilprodusent. Dermed ble blant annet Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Jeep, Peugeot Citroën og DS svært nære søsken.

Nå melder Fiat at de skal strekke strikken enda, lenger og annonserer sin overgang til å bli fullelektrisk.

Dette kom frem under World Environment Day 2021, der Olivier Francois, sjefen for Fiat avslørte nyheten.

BEKREFTER: Sjefen for Fiat, Olivier Francois, annonserte selv nyheten. Foto: FCA
BEKREFTER: Sjefen for Fiat, Olivier Francois, annonserte selv nyheten. Foto: FCA Vis mer

Rota dras opp og ristes

Fiat trenger sårt en ny strategi, og nettopp elektrifiseringen kan være det nødvendige springbrettet. Med PSA-gruppen i ryggen har de også teknologien på plass, i det minste for de mindre bilene. Det er derfor å vente at Fiat kommer med samme teknologi og plattform som Peugeot e-208, e-2008, samt Citroën e-C4 og disse bilene er laget på.

Planen om å helelektrifisere skal skje gradvis fra 2025 og frem til 2030.

Det er lett å tenke at dette er fryktelig lenge til, men omstruktureringen må skje i takt med utfasing av eksisterende modeller. Fiat har akkurat kommet med en glimrende ny Fiat 500, som kun er å få som elbil, og de har en hel modellrekke det ikke lar seg gjøre å skrote over natten for å lage nye modeller. Da er fire år frem i tid som snart å regne.

Fiat blir helelektrisk

Helt ny modell

På bilmessen i Geneve i 2019 viste FCA også frem en spennende nykommer, Fiat Centoventi. Bilen er en liten firedørs sak, der karosseri og interiør er tenkt på en helt ny måte, med karosserideler og interiørdetaljer som kan tilpasses etter behov og smak, omtrent på samme måte som man bytter deksler på en mobiltelefon.

Pedalene har en morsom detalj, der gasspedalen har fått et pluss-tegn, og bremsen et minustegn – litt på samme måte som VW ID-modellene, som har Play og Pause.

Centoventi var i utgangspunktet tenkt med en helt ny elektrisk drivlinje, basert på mye av det samme som er kommet i Fiat 500.

Om Fiat nå endrer denne strategien, og heller går for PSA-teknologien gjenstår å se. Bilen er uansett et friskt pust i et ellers tradisjonelt bilmarked, og ville vært et kjærkomment tilskudd.

Varebiler

Det er også god grunn til å tro at synergien med PSA vil strekkes ut i et bredere format, til også å gjelde elektriske varebiler. Peugeot, Opel, Citroën og Toyota har alle varebiler som nå er laget på samme lest. De er rett og slett de samme bilene, der alle produseres av PSA.

Det er naturlig å tenke at Fiat også kaster seg på den samme strategien, for Fiat er veldig store i dette segmentet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.