Easee:

Fikk avslag

Ba om midlertidig forføyning i påvente av den endelige dommen. Det ble ikke innvilget.

POPULÆR: Easee har solgt over 600.000 hjemmeladere i Europa, brorparten av dem i Norge. Nå mener svenske myndigheter at laderen ikke oppfyller kravene den skal. Foto: Pål Joakim Pollen
POPULÆR: Easee har solgt over 600.000 hjemmeladere i Europa, brorparten av dem i Norge. Nå mener svenske myndigheter at laderen ikke oppfyller kravene den skal. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det norske selskapet Easee har de siste ukene være ute i hardt vær etter at svenske Elsäkerhetsverket dømte deres ladebokser Home og Charge nord og ned.

Det var i februar den svenske myndighetene gjorde funn av flere svakheter som de krevde svar på fra selskapets side. Noen dager senere svarte Easee, der de blant annet mente at deres ladestasjoner var sikrere enn standarden de måtte oppfylle.

14. mars falt imidlertid dommen fra Elsäkerhetsverket. Easee ble idømt umiddelbart salgsforbud i Sverige.

Får ikke midlertidig forføyning

Easee har anket dommen, og anken kan ta flere måneder å behandle. Selskapet ba også om en såkalt midlertidig forføyning, som går ut på at salgsforbudet i så fall ville settes på pause frem til anken var behandlet.

Begjæringen om midlertidig forføyning er imidlertid nå blitt avslått, melder Vi Bilägare.

Easee skal blant annet ha argumentert for forføyningen med at det ville få store økonomiske konsekvenser for selskapet dersom dette ikke ble innvilget, men har ikke fått gehør fra svenske myndigheter.

Fredag fikk 138 Easee-ansatte permitteringsvarsel. Til sammen utgjør de omtrent 40 prosent av de ansatte i Norge.

– Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier. I løpet av disse fem årene har vi fått med oss mange fantastiske mennesker. Det er vondt å måtte ta disse grepene. Samtidig kjemper vi for å gi dem tilbake jobbene så snart som mulig, sa daglig leder Jonas Helmikstøl i en pressemelding.

Godkjent i Danmark

Et halmstrå for Easee kan være at danske Sikkerhedsstyrelsen har testet selskapets løsning for jordfeilbryter og konstatert at den virker som den skal, altså stikk motsatt av den svenske konklusjonen.

Norske Nkom har satt i gang en utredning av Easees ladebokser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.