Hertz kjøper biler av Polestar:

Fikk én bestilling på 65.000 biler

Polestar selger 65.000 elbiler til utleiegiganten Hertz. Det betyr at Polestar 2 kan bli din neste leiebil.

Skal du leie bil av Hertz de nærmeste årene, er Polestar 2 blant elbilene du kan velge. Foto: Steinar André Danielsen
Skal du leie bil av Hertz de nærmeste årene, er Polestar 2 blant elbilene du kan velge. Foto: Steinar André Danielsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Elbilene har for lengst overtatt som de mest populære bilene på salgslistene i Norge. Sakte, men sikkert har elbilene også blitt stadig viktigere for kunder som skal leie bil. For utleiebransjen er det viktig å ta hensyn til denne etterspørselen og samtidig vise at klima og miljø står høyt på agendaen.

Derfor var det ikke overraskende, men likefullt veldig gledelig for Polestar, at utleiefirmaet Hertz annonserte at de kjøper 65.000 elektriske modeller av den svenske bilprodusenten. Det oppgir Polestar selv i en pressemelding.

Til sammenlikning solgte Polestar 29.000 biler i 2021, ifølge InsideEVs.

Avtalen innebærer at Polestar skal levere ut de første bilene i løpet av våren 2022. Disse bilene blir tilgjengelige for kunder i Europa.

Elbil24 sjekker om det er mulig å kjøre distansen Oslo - Hemsedal - Oslo (393 kilometer) i en Polestar 2. Video: Bjørn Eirik Loftås, Elbil24 Vis mer

Polestar 2 først ut

Senere i år vil utleiebilene gjøres tilgjengelige for kunder i Nord-Amerika og Australia. Trolig blir dette først mot slutten av året.

Avtalen mellom Hertz og Polestar løper over fem år. Ettersom Polestar 2 foreløpig er den eneste elbilen i Polestar-sortimentet, er det denne bilen Hertz først vil gå til innkjøp av.

Polestar har imidlertid flere elbiler på vei. Disse vil etter planen bli en del av Hertz-garasjen de kommende årene.

Polestar kommer med tre nye biler innen 2024. Les mer her.

Hundre tusen Model 3

Hertz-avtalen med Polestar blir kjent et knapt halvår etter at Hertz gikk inn i et liknende samarbeid med Tesla.

I slutten av oktober annonserte Hertz at de kjøper 100.000 elbiler av Tesla. Den gang ble det sagt at de 100.000 modellene ville bli levert over en periode på 14 måneder - og senest innen utgangen av 2022.

Det er ikke kjent hvor mye Polestar vil tjene på den store avtalen med Hertz. Da sistnevnte inngikk sin avtale med Tesla, estimerte Bloomberg at Tesla ville sitte igjen med en inntekt på om lag 4,2 milliarder dollar.

Bloomberg omtalte Tesla-investeringen til Hertz som historiens største enkeltkjøp av elbiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.