Snøproblemer for ladeluker i front:

Fikser ladeluke-problem

Ny løsning skal forhindre snø og i ladeluka på Hyundai Kona.

NEDSNØDD: Slik så ladeluken til Hyundai Kona Electric ut etter en kjøretur i snøvær forrige vinter. Nå har produsenten funet løsningen, mener de. Foto: Nicklas Sven Steorn
NEDSNØDD: Slik så ladeluken til Hyundai Kona Electric ut etter en kjøretur i snøvær forrige vinter. Nå har produsenten funet løsningen, mener de. Foto: Nicklas Sven Steorn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): I vinter fortalte Elbil24 at flere eiere av elbiler med ladeluker i front opplevde problemer med vinterværet.

Hyundai Kona electric var en av bilene som hadde dette problemet, og eiere opplevde at lukene både frøs fast, og at de kunne fylle seg med snø under kjøring.

Nå kan det imidlertid se ut som om produsenten har funnet en løsning på problemet.

Monterer pakning

I disse dager er Hyundai i gang med en servicekampanje for å få utbedret ladelukeproblematikken. Løsningen er cellegummi, forteller produktsjef i Hyundai, Øyvind Knudsen.

– Utbedringen gjøres i form av at vi monterer en norskutviklet pakning i det svært hardføre materialet cellegummi. Egenskapene i dette materialet gjør at denne pakningen er svært godt tilpasset norske vintrer.

Pakningen skal monteres på innsida av ladeluka, forklarer Knudsen.

PAKNING: Produktsjed i Hyundai, Øyvind Knudsen sier en pakning skal løse snøproblemene for Kona. Foto: Hyundai
PAKNING: Produktsjed i Hyundai, Øyvind Knudsen sier en pakning skal løse snøproblemene for Kona. Foto: Hyundai Vis mer

– Pakningen er utformet slik at den hindrer inntrengning av vann og snø inn i ladeluka, og materialet i pakningen gjør at den er svært bestandig mot fuktighet.

Snø i ladeluka var bare et av problemene i forrige vintersesong. Fastisede ladeluker var også et stort problem. Knudsen sier at de nye pakningene også vil løse dette problemet.

– Bakgrunnen for at lukene frøs igjen var nettopp at vann og snø kom inn i luka og la seg som et islag. Dette vil ikke skje med den nye pakningen.

LØSNING: En pakning som monteres på innsiden av ladeluken skal hindre snø i å trenge seg inn. Foto: Hyundai
LØSNING: En pakning som monteres på innsiden av ladeluken skal hindre snø i å trenge seg inn. Foto: Hyundai Vis mer

Laget egne løsninger

Alle eiere av en Hyundai Kona Electric, som er importert av Hyundai Norge, vil få en innkallelse til verksted, og dette skal være en utbedring som er kostnadsfri for forbruker.

Forrige vinter var det stor diskusjon om hvordan dette problemet kunne løses, fordi produsenten på det tidspunktet ikke hadde funnet en løsning selv.

Flere laget hjemmelagede luker og beskyttelser, men dette vil i så fall ikke påvirke tilbudet om utbedring på service. Knudsen forteller at også de som har laget hjemmelagede løsninger vil få tilbud om utbedringen.

– Alle KONA electric importert av Hyundai vil kalles inn til servicekampanje for å utbedre dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.