Euro NCAP

Flere biler med fem stjerner

Og ekstra skryt til Mercedes-Benz EQE.

FULL POTT: Mercedes-Benz EQE var blant bilene som fikk fem EuroNCAP-stjerner denne uka. Foto: EuroNCAP
FULL POTT: Mercedes-Benz EQE var blant bilene som fikk fem EuroNCAP-stjerner denne uka. Foto: EuroNCAP Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Få institusjoner er så anerkjente som Euro NCAP når det kommer til sikkerhetstesting av biler, og denne uka har 10 nye modeller fått juling i jakten på de fem stjernene, som er den høyeste utmerkelsen man kan få.

Av de 10 var det riktignok ikke så mange elbiler denne gangen. Mercedes-Benz EQE har vært inne til krasjing, det samme har BYD Atto 3 – begge får fem stjerner fra Euro NCAP.

Den tredje elbilen på lista er Mobilize Limo (4 stjerner), men den er ikke i salg her til lands. Euro NCAP har også kjørt BMW X1 (5 stjerner) gjennom testprogrammet, som det nok kan være rimelig å anta at vil være representativ for iX1.

Imponerte over EQE

Det er spesielt Mercedes-Benz EQE som får ekstra skryt fra Euro NCAP i denne runden. Det skyldes at bilen får rekordhøy poengsum i kategorien for assistert kjøring.

Som en del av selskapets Distronic-system er EQE nemlig utstyrt med såkalt Active Emergency Stop Assist, som automatisk bremser ned og svinger ut av veien dersom føreren ikke responderer, og det er det første gang Euro NCAP ser i sine tester.

– Fullt autonom kjøring er fortsatt et stykke unna, men grunnarbeidet legges av robuste, høy-ytende assisterte kjøresystemer som dette fra Mercedes. Gratulerer til dem med «Very Good»-karakteren deres, og med deres fjerde femstjerners sikkerhetsvurdering i år, sier generalsekretær Michiel van Ratingen i Euro NCAP.

Full pott til BYD

Også mer budsjettvennlige BYD Atto 3 får altså fem stjerner fra Euro NCAP, en bil som det etter planen skal bli mulig å få kjøpt før årsskiftet, men som foreløpig ikke har fått offisiell pris. Mye tyder imidlertid på at den lander på rundt 380.000-kronersmerket.

Atto 3 scorer høyt på beskyttelse av dem inni bilen, henholdsvis 91 og 89 prosent på voksne og barn, men får blant annet litt fratrekk på skaden den påfører fotgjengere i hoftepartiet ved en eventuell kollisjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.