Endrer reglene for elbilene:

Flere elbiler ut av kollektivfeltet

Kampen om plassen i kollektivfeltene øker, og elbilene skaper forsinkelser.

BUSSEN MÅ FREM: Og elbilene tar til tider for mye plass. Foto: Knut Opeide.
BUSSEN MÅ FREM: Og elbilene tar til tider for mye plass. Foto: Knut Opeide. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Statens vegvesen vil nå gi bussene bedre vilkår og fremkommelighet i kollektivfeltene. Dette som en følge av at bussene opplever betydelige forsinkelser på mange strekninger med kollektivfelt, noe som i hovedsak skyldes at mange elbiler opptar kapasiteten i disse feltene.

Endringen gjøres ved at tidsrommet med krav om passasjer i bilen blir utvidet, altså tidrommet der man må være to personer eller flere i bilen for å ha tilgang til å benytte kollektivfeltet med elbil .

Tidligere har dette tidsrommet vært begrenset til kl 07.00 - 09.00 om morgenen inn mot sentrum, og fra kl. 14 - 18 om ettermiddagen ut av Oslo sentrum igjen.

SOrdningen utvides nå til å gjelde fra kl. 06.00 til kl. 09.00 om morgenen, og samme tid som før på ettermiddagen. Dette fordi det tildig om morgenen har tetnet til, og forsinkelser som skapes i dette tidsrommet forplanter seg utover formiddagen.

Endringen vil nå gjelde samtlige kollektivfelt på riks- og europaveger i Oslo og Akershus.

-Det er en fordel at reguleringen av kollektivfeltet er lik og enhetlig for alle innfartsårer til Oslo. Det gjør at reglene blir lettere å forstå og forholde seg til, forteller senioringeniør Tor Eriksen i Statens vegvesen.

De nye reglene vil bli iverksatt i løpet av første halvdel i juli.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.