Endrer reglene for elbilene:

Flere elbiler ut av kollektivfeltet

Kampen om plassen i kollektivfeltene øker, og elbilene skaper forsinkelser.

BUSSEN MÅ FREM: Og elbilene tar til tider for mye plass. Foto: Knut Opeide.
BUSSEN MÅ FREM: Og elbilene tar til tider for mye plass. Foto: Knut Opeide. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Statens vegvesen vil nå gi bussene bedre vilkår og fremkommelighet i kollektivfeltene. Dette som en følge av at bussene opplever betydelige forsinkelser på mange strekninger med kollektivfelt, noe som i hovedsak skyldes at mange elbiler opptar kapasiteten i disse feltene.

Endringen gjøres ved at tidsrommet med krav om passasjer i bilen blir utvidet, altså tidrommet der man må være to personer eller flere i bilen for å ha tilgang til å benytte kollektivfeltet med elbil .

Tidligere har dette tidsrommet vært begrenset til kl 07.00 - 09.00 om morgenen inn mot sentrum, og fra kl. 14 - 18 om ettermiddagen ut av Oslo sentrum igjen.

SOrdningen utvides nå til å gjelde fra kl. 06.00 til kl. 09.00 om morgenen, og samme tid som før på ettermiddagen. Dette fordi det tildig om morgenen har tetnet til, og forsinkelser som skapes i dette tidsrommet forplanter seg utover formiddagen.

Endringen vil nå gjelde samtlige kollektivfelt på riks- og europaveger i Oslo og Akershus.

-Det er en fordel at reguleringen av kollektivfeltet er lik og enhetlig for alle innfartsårer til Oslo. Det gjør at reglene blir lettere å forstå og forholde seg til, forteller senioringeniør Tor Eriksen i Statens vegvesen.

De nye reglene vil bli iverksatt i løpet av første halvdel i juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer