Pris på hurtiglading

Flere øker prisene

Med økte strømpriser er det nå flere ladeoperatører som øker prisene på hurtig- og lynlading.

Økende strømpriser betyr også økte priser på hurtigladere. Nå har flere ladeoperatører skrudd opp prisene. Foto: Fred Magne Skillebæk
Økende strømpriser betyr også økte priser på hurtigladere. Nå har flere ladeoperatører skrudd opp prisene. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Fra juli til oktober hadde vi nesten overraskende lave strømpriser i Norge. På Østlandet var snittprisen i september på vanvittige ett øre per kilowattime, og i den samme perioden sørget brorparten av ladeoperatørene for å senke prisene på hurtig- og lynlading.

Nå begynner det imidlertid å bli dyrere for strømmen igjen. Snittprisen i november landet på 1,31 kroner per kilowattime i Sør-Norge, og desember har startet enda høyere, med en foreløpig snittpris på 1,63 kroner på Østlandet som den dyreste regionen.

Flere skrur opp prisene

Det har tydeligvis ladeoperatørene også lagt merke til, for nå begynner flere av dem å skru opp prisene:

  • Recharge har økt prisene med 50 øre, fra 5,99 kroner til 6,49 kroner per kilowattime for lynlading.
  • Kople har økt prisene med 50 øre, fra 5,89 kroner til 6,39 kroner per kilowattime for lynlading.

Uno X har fjernet prisene på sine stasjoner fra nettsidene sine, men på stasjonen undertegnede passerer et par ganger i uka, har prisen gått opp fra 3,50 til 4,50 kroner per kWh, altså med økning på ei krone. Vi har forespurt Uno X om komplett prisliste på deres stasjoner, men foreløpig får vi ikke tallene fra Uno X:

– Vi vurderer fortsatt hva som er den riktige metoden for å få vist prisen vår. Vi ønsker å gjøre den tilgjengelig for våre kunder på ulike arenaer. Ladelokasjonen er viktig for oss, og vi buderer hvilke andre plattformer som er fornuftige, er svaret vi får fra CEO Ole J. Tønnessen i Uno X Mobility.

Dyrere hos Tesla

Også de fem Tesla-stasjonene vi følger prisen på har fått økte priser i løpet av de siste sju ukene. På den dyreste av dem koster det nå 6,10 kroner for ikke-Tesla-eiere mellom 18–20 på kveldstid.

Om vi ser på snittprisen for de fem stasjonene (og gjennom døgnet), lander den på 4,79 kroner – opp fra 3,53 kroner i oktober, altså med en økning på 1,26 kroner per kilowattime eller da 36 prosent. For Tesla-eiere har prisen gått fra 2,44 kroner i oktober til 2,84 kroner denne uka – en økning på 40 øre (+16 prosent).

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.