Flest elbiler gjennom bomringen i Oslo

Tall fra Fjellinjen viser at elbiler har passert diesel og sannsynligvis bikker 50 prosent andel tidligere enn forventet.

I OVERTALL: Elbiler er nå drivstoffgruppa med flest passeringer i bomringen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB
I OVERTALL: Elbiler er nå drivstoffgruppa med flest passeringer i bomringen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): - Fortsetter utviklingen som den har gjort, vil vi nå en elbilandel på over 50 prosent i løpet av høsten 2025, sier Stian Strøm Arnesen, analyseansvarlig i Fjellinjen – riktignok med et forbehold om at ikke høye renter og den slags stagger salget av nye elbiler for mye.

For elbilandelen i september er rekord. Tidligere estimerte Fjellinjen at elbiler ville stå for halvparten av bompasseringene først i mars 2026.

Totalt ble det registrert 33,8 millioner passeringer i Fjellinjens bomstasjoner i september. Tallet er 1,3 prosent lavere enn i fjor, men Fjellinjen ser samtidig at det kjøres mer i helgene – en økning på 1,9 prosent på søndager og 1,1 prosent på lørdager.

Andelen elektriske personbiler som passerer gjennom bomstasjonene har økt kraftig. Nå står de for 37,2 prosent av passeringene, en økning på hele seks prosentpoeng fra september i fjor. Dermed er elbiler nå den største gruppa fordelt på drivstoff.

Flest elbiler gjennom bomringen i Oslo

Diesel har sunket fra 32,9 til 29,4 prosent (–3,5 prosentpoeng) og bensin har gått fra 26,3 til 24,4 prosent (–1,9 prosentpoeng).

Interessant er det også å se at antallet elektriske varebiler har økt kraftig – fra 2 til 2,7 prosent av passeringene, altså en økning på 35 prosent eller da 0,7 prosentpoeng andelsmessig.

For store biler har nullutslipp gått fra 0,4 til 1 prosent av de totale passeringene. Her har antall passeringer altså blitt 2,5 ganger høyere på ett år.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.