Mini blir kinesisk

Flytter produksjonen av Mini til Kina

BMW flytter produksjonen fra England til Kina. Skylder på lav effektivitet ved fabrikken i Oxford.

ACEMAN: Nyheten Mini Aceman er blant bilene som ikke vil bli produsert i England. Foto: Mini/BMW
ACEMAN: Nyheten Mini Aceman er blant bilene som ikke vil bli produsert i England. Foto: Mini/BMW Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det har gått 20 år siden det britiske ikonet Mini ble relansert som en del av tyske BMW Group, og fortsatt foregår store deler av produksjonen av bilene i Storbritannia.

Går mot slutten for Oxford-produksjonen

Nå melder den tyske bilprodusenten at produksjonen av elbiler av merket flyttes ut av Storbrittania, til blant annet Kina. Fossil-varianter av Mini rammes ikke av utflaggingen.

Rundt 40.000 elbiler av det tradisjonsrike britiske merket Mini har årlig vært produsert utenfor Oxford, men snart er det slutt. Etter 2025 skal det nemlig ikke lanseres flere modeller med forbrenningsmotor, og etter 2030 skal merket være helelektrisk.

Skylder på lite effektive produksjonslinjer

Minis direktør Stefanie Wurst sier til The Times at produksjonen i Storbritannia er lite effektiv, noe som blant annet skyldes at fabrikken altså også produserer fossildrevne biler.

For å sikre effektiv produksjon av elbiler er det derfor besluttet å flytte produksjonen til et anlegg BMW eier i samarbeid med kinesiske Great Wall Motor i Kina, samt til en fabrikk i Leipzig i Tyskland, opplyser hun.

Flere nye modeller på gang

Mini er aktuelle i Norge med elbilen Cooper SE, som ruller i rundt 1000 eksemplarer på norske veier. BMW har tidligere i år annonsert flere nye elektriske modeller, deriblant crossover-SUV-en Aceman, som du kan lese mer om i denne saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.