Norgesferie

Folk dropper fly, velger bilen i stedet

Forsikringsselskap frykter at bilskadene skal skyte i været denne sommeren.

TETT PÅ VEIEN: Flykaos fører til at enda flere velger bilferie denne sommeren. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TETT PÅ VEIEN: Flykaos fører til at enda flere velger bilferie denne sommeren. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Dette var sommeren folk virkelig skulle ut og reise igjen, men flystreik, bemanningsproblemer og flyplasskaos rundt omkring i Europa, har skapt en alvorlig ubalanse - og mange har vært nødt til å legge om ferieplanene sine.

Og da er det naturlig for mange å velge bilferie i stedet, eller å bruke bilen for å komme til reisemålet som man ellers hadde brukt fly for å nå.

Elbil24 har de siste dagene blant annet fått tips om familier som har kjørt mer enn 200 mil til feriedestinasjonen, fordi flyet deres har blitt kansellert.

Frykter flere ulykker på veiene

Slik kjøring kan imidlertid være risikofylt, spesielt hvis man ikke er vant til å kjøre langt. Så langt i år har ulykkesstatistikken på norske veier vært høy, og antallet dødsfall har vært høyere enn på mange år.

Og når fellesferien nå har startet for mange, frykter også forsikringsselskapene travle uker. Tryg Forsikring er blant dem som forventer mange bilskader i ukene som kommer.

- Våre bilskadetall hittil i år har økt med 15 prosent, og med rekordmange biler på veiene, norgesferie på grunn av flystreik, og utenlandske bilturister tilbake for fullt, venter vi mange bilskader i fellesferien, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg i en pressemelding.

Juli er verstingmåneden

Ifølge Finans Norge var juli den måneden i fjor med flest registrerte bilskader til forsikringsbransjen. Bare i den første helgen av fellesferien da ble det meldt inn over 3000 bilskader til en kostnad på over 58 millioner kroner.

For hele juli ble det i fjor registrert 28.000 bilskader til en kostnad av over 605 millioner kroner.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.