Ny prissenking for Model 3:

Folke-Teslaen blir enda billigere

Men vil den lovede innstegsprisen komme til Norge?

BILLIGERE? Tesla setter ned prisene på Tesla Model 3 i USA, men trolig ikke i Norge. Foto: Jamieson Pothecary
BILLIGERE? Tesla setter ned prisene på Tesla Model 3 i USA, men trolig ikke i Norge. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

bil24):

Tesla senker prisen på den amerikanske Model 3 med 1.100 dollar, tilsvarende 9.300 kroner.

I et innlegg på Twitter skriver Tesla-sjef Elon Musk at prisen for en Model 3 i USA nå er 35 000 dollar, en pris han har lovet siden han annonserte Model 3 første gang for flere år siden.

Den senere tiden måtte han også gå til det skritt å si opp et stort antall arbeidere, rett og slett for å kutte kostnader til et nivå så prisen på 35.000 dollar ble oppnåelig.

Dette er andre gang til nå at elbilprodusenten velger å senke sine priser. Første gangen var som følge av at salget av modellen var lavere enn de hadde forventet.

Kun i USA?

Hvorvidt vi vil få en prisreduksjon også i Norge er foreløpig ukjent. I et svar til en følger på Twitter skriver Musk et lite forklarende svar.

Vi ringte derfor til Tesla Norge.

– Nattens prisendring gjelder i USA. Bakgrunnen er at henvisningsprogrammet er avsluttet. Programmet kostet mer enn man trodde, og derfor har man kunne senket prisen, sier kommunikasjonssjef Even Sandvoll Roland i Tesla Norge til Elbil24.

Henvisningsprogrammet, der man kunne gi fem venner et avslag ved kjøp av ny Tesla, ble avsluttet 1. februar, et avslag det antagelig ikke var marginer for å opprettholde med en pris på 35.000 dollar.

Selv om programmet, i likhet med USA, også ble avsluttet i Norge, så erfarer Elbil24 at prisreduksjonen likevel ikke vil komme hit.

I Norge ble de endelige prisene på Model 3 kjent rett før jul.

Long Range-modellen har en startpris på 464.020 kroner, inkludert vrakpant.

Performance-modellen av Model 3, som er den andre som blir tilgjengelig i Norge i første omgang, vil koste 555.320 kroner, altså cirka 90.000 kroner mer enn den andre modellen.

Også i Norge har kundene tatt høyde for en innstegspris på 35.000 dollar. Uten engangangsavgift og moms ser det likevel ikke ut til at vi kan forvente en så lav innstegspris i all den tid prisnedgangen ikke ser ut til å gjelde i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.