Ny prissenking for Model 3:

Folke-Teslaen blir enda billigere

Men vil den lovede innstegsprisen komme til Norge?

BILLIGERE? Tesla setter ned prisene på Tesla Model 3 i USA, men trolig ikke i Norge. Foto: Jamieson Pothecary
BILLIGERE? Tesla setter ned prisene på Tesla Model 3 i USA, men trolig ikke i Norge. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

bil24):

Tesla senker prisen på den amerikanske Model 3 med 1.100 dollar, tilsvarende 9.300 kroner.

I et innlegg på Twitter skriver Tesla-sjef Elon Musk at prisen for en Model 3 i USA nå er 35 000 dollar, en pris han har lovet siden han annonserte Model 3 første gang for flere år siden.

Den senere tiden måtte han også gå til det skritt å si opp et stort antall arbeidere, rett og slett for å kutte kostnader til et nivå så prisen på 35.000 dollar ble oppnåelig.

Dette er andre gang til nå at elbilprodusenten velger å senke sine priser. Første gangen var som følge av at salget av modellen var lavere enn de hadde forventet.

Kun i USA?

Hvorvidt vi vil få en prisreduksjon også i Norge er foreløpig ukjent. I et svar til en følger på Twitter skriver Musk et lite forklarende svar.

Vi ringte derfor til Tesla Norge.

– Nattens prisendring gjelder i USA. Bakgrunnen er at henvisningsprogrammet er avsluttet. Programmet kostet mer enn man trodde, og derfor har man kunne senket prisen, sier kommunikasjonssjef Even Sandvoll Roland i Tesla Norge til Elbil24.

Henvisningsprogrammet, der man kunne gi fem venner et avslag ved kjøp av ny Tesla, ble avsluttet 1. februar, et avslag det antagelig ikke var marginer for å opprettholde med en pris på 35.000 dollar.

Selv om programmet, i likhet med USA, også ble avsluttet i Norge, så erfarer Elbil24 at prisreduksjonen likevel ikke vil komme hit.

I Norge ble de endelige prisene på Model 3 kjent rett før jul.

Long Range-modellen har en startpris på 464.020 kroner, inkludert vrakpant.

Performance-modellen av Model 3, som er den andre som blir tilgjengelig i Norge i første omgang, vil koste 555.320 kroner, altså cirka 90.000 kroner mer enn den andre modellen.

Også i Norge har kundene tatt høyde for en innstegspris på 35.000 dollar. Uten engangangsavgift og moms ser det likevel ikke ut til at vi kan forvente en så lav innstegspris i all den tid prisnedgangen ikke ser ut til å gjelde i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer