Stellantis

Forbedrer rekkevidden på en rekke elbiler

Både Opel, Peugeot, DS og Citroën får oppgraderinger.

ØKER REKKEVIDDEN: Opel Mokka-E er blant bilene som nå får bedre rekkevidde. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

(Elbil24): Det er ikke bare større batteri med høyere kapasitet som er løsningen for å få elbilene til å trille lenger mellom hver gang de må plugges i laderen. Bilprodusentene gjør hele tiden små modifiseringer, tilpasninger og forbedringer som i sum kan bety mange ekstra kilometer på veien.

Inntil 25 kilometer ekstra

Og det er nettopp dette Stellantis har gjort på alle elbilene som er bygd på elbilplattformen e-CMP, og det begynner etterhvert å bli mange modeller.

- Endringene er i hovedsak en oppgradert varmepumpe med hygrometrisk sensor, som vil overvåke kupetemperaturen mer nøyaktig, nye sommerdekk med lavere rullemotstand og kanskje viktigst: endret girutveksling, sier PR- og informasjonssjef Stein Pettersen hos Bertel O. Steen til Elbil24.

Disse endringene skal ifølge importøren ha ført til følgende forbedringer i WLTP-rekkevidden. Lenkene går til våre tester og omtaler av bilene.

Kun nye biler

Oppgraderingene er å anse som naturlig produktutvikling, og vil komme på fabrikknye biler, Ifølge Pettersen. Det er med andre ord ikke en oppgradering til eksisterende biler, slik vi har sett flere eksempler på den siste tiden:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.