Ford: Kun elbiler i Europa

Skal bygge om fabrikken i Köln for 8,5 milliarder kroner.

AMBISIØSE PLANER: Fords europasjef Sturt Rowley presenterte Fords planer i Europa onsdag. Skjermdump: Elbil24
AMBISIØSE PLANER: Fords europasjef Sturt Rowley presenterte Fords planer i Europa onsdag. Skjermdump: Elbil24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Den amerikanske bilprodusenten Ford har satt som mål at alle Fords personbiler i Europa skal være elbiler innen 2030.

2/3 av deres nyttekjøretøysalg forventes det at er enten helelektriske eller ladbare hybrider i 2030.

Fokus på nullutslipp over hele linja

For å nå dette målet skal selskapet bruke én milliard dollar, eller tilsvarende drøyt 8,5 milliarder kroner, på å bygge om fabrikken i Köln i Tyskland til en elbilfabrikk. Dette er en av europas største bilproduksjonsanlegg og hovedkvarteret til Ford i Europa.

Den nye fabrikken vil bygge en ny elbilmodell fra 2023, opplyser selskapet, men presiserer foreløpig ikke hvilken modell det er snakk om. Det vurderes også om det skal produseres nok en helelektrisk modell ved fabrikken, som blir Fords første fabrikk av denne typen i Europa.

Ford lover å kunne tilby fullelektriske eller ladbare hybridversjoner av alle sine personbiler innen 2024.

Dette er den siste av flere elbilsatsinger fra de store bilprodusentene, i kjølvannet av Teslas vekst og i påvente av tiltak fra Biden-regjeringen for å fremme salg av nullutslippsbiler.

– Vi har jobbet med restrukturering av vår europeiske virksomhet, og mot slutten av fjoråret gikk vi igjen med overskudd. Vi er veldig fornøyde med å gå inn i neste fase av vår plan og akselerere mot en helelektrisk fremtid i Europa. Vi forventer å styrke oss videre i Europa på stø kurs mot målet om 6 % EBIT-margin som er et ledd i Fords globale snuoperasjon, sa Fords europasjef Stuart Rowley, i forbindelse med offentliggjøringen.

BARE EL: Mustang Mach-E er en smakebit på hva vi har i vente fra Ford i tiden som kommer. Foto: Fred Magne Skillebæk
BARE EL: Mustang Mach-E er en smakebit på hva vi har i vente fra Ford i tiden som kommer. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Meget spennende Mustang

Elbil24 har allerede testet Fords første storsatsing på elbilfronten, og Mustang Mach-E fikk en solid femmer på terningen. Modellen er en crossover/SUV med god plass, som er ventet på veiene i nær framtid.

Under finner du duellen mellom den og en annen norgesfavoritt, Volvo XC40 Recharge Pure Electric.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.