Moms på elbil

Ford kutter prisen tilsvarende momsen

Mustang Mach-E blir ikke dyrere fra nyttår, til tross for innføringen av moms på elbil.

NED 36.740 KRONER: Topputgaven Mach-E GT får den største prisreduksjonen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NED 36.740 KRONER: Topputgaven Mach-E GT får den største prisreduksjonen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Stortingsflertallet har sagt ja til at regjeringen innfører moms på kjøp av ny elbil i neste års statstbudsjett. I praksis innebærer dette at det, etter all sannsynlighet, blir moms på kjøpesummen som overstiger 500.000 kroner fra 1.1.2023.

Koster for eksempel bilen 600.000 kroner, må du altså betale 25 prosent moms på 100.000 kroner. Dermed blir summen du må betale 625.000 kroner.

Bestiller du ny elbil nå, er det stor sannsynlighet for at du mottar den først i 2023. Koster bilen mer enn 500.000 kroner nå, må du belage deg på å betale mer enn det du hadde måttet dersom du hadde mottatt bilen i år.

Kompenserer for momsen

Det skjer derimot ikke, dersom du kjøper en Ford Mustang Mach-E. Ford har nemlig besluttet å kutte prisene på alle utgavene som koster mer enn 500.000 kroner, tilsvarende momsen, fra nyttår. Dermed vil bilene koste det samme, enten de leveres i år eller på nyåret.

- Det er mye usikkerhet i markedet rundt innføringen av moms på elbiler som blir bestilt i dag, men som først blir utlevert i 2023. For å redusere denne usikkerheten, og gi våre kunder en mer forutsigbar og konkurransedyktig pris på sin nye helelektriske Mustang Mach-E med levering i 2023, har vi nå valgt å gjøre denne prisreduksjonen på alle varianter av modellår 23 som forventes å bli berørt, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

For den dyreste utgaven, Long Range GT AWD, kuttes prisen med 36.740 kroner. For billigste utgave, Standard Range RWD, blir det ikke noe priskutt, siden den koster under 500.000 kroner.

Ford kutter prisen tilsvarende momsen

Satte opp prisene i sommer

Det hører imidlertid til historien at Ford justerte opp prisene på samtlige utgaver i sommer. Standard Range RWD med teknologipakke kostet for eksempel 472.300 kroner så sent som i juni. I august var prisen justert opp til 481.300 kroner, med en noe enklere utstyrspakke.

Også andre bilimportører har satt opp prisene den siste tiden, mye takket være økte delekostnader. Det kan du lese mer om i denne saken:

Elbil24 beklager at vi først oppgav feil ny pris på Standard Range RWD. Feilen er nå korrigert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.