Elbil-bonanza:

Ford Mustang Mach-E skaper utfordringer

Fører til at Ford må utsette de to neste elbilene.

POPULÆR: Ford må utsette lanseringen av to andre elbiler for å dekke etterspørselen. Foto: Fred Magne Skillebæk
POPULÆR: Ford må utsette lanseringen av to andre elbiler for å dekke etterspørselen. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

(Elbil24): Ford Mustang Mach-E er blitt så ettertraktet globalt at Ford rett og slett ikke klarer å produsere nok av den. Nå tar de grep for å bedre situasjonen, og utsetter derfor lanseringen av de to neste elbilene. For en elektrisk utgave av Ford Explorer og av Lincoln Navigator var planlagt lansert sommeren 2023.

Nå utsettes disse med 18 måneder, og vil tidligst komme på markedet desember 2024.

Mustang, som skvatt rett til topps på registreringsstatistikken i Norge i mai, bygges nå i Mexico på en fabrikk som har nådd taket av hva kapasiteten tilsier. Her skulle også de to nye bilene produseres, men Ford har måttet planlegge for produksjon av disse på alternativ sted, for ikke å spise av kapasiteten til Mustang.

Derfor vil det produksjonen skrus opp til årlig å rulle ut 200.000 Mustang Mach-E fra fabrikken i Mexico. Bare i år ligger Ford an til å selge rundt 60.000 elektriske Mustang.

Det er Automotive News som melder dette, etter å ha fått innsyn i papirer som forklarer situasjonen.

Sjekk vår test av Mustang Mach-E GT:

KJØREMASKIN: GT har krefter som bare kan komme fra en elektrisk Mustang. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Pluss en pickup

Men det er ikke bare etterspørselen etter Mustang Mach-E alene som skaper utfordringer for Ford. For før de to nevnte modellene skulle settes i produksjon i 2023, står lanseringen av den elektriske pickup-en F-150 for tur.

Dette er en bil som har vakt stor interesse i det norske markedet også, til tross for at den i utgangspunktet ikke er tenkt lansert her til lands.

Den norske importøren har derimot fått så mange henvendelser at de gjerne tar den, om de får den. Da blir de i så tilfelle ikke alene, for nå har en rekke andre selskaper lansert planer om å bygge elektriske pickups. Sist ut var Toyota, som viste frem en elektrisk utgave av Hilux eller Thundra – avhengig av endelig størrelse.

I løpet av de neste 24 månedene skal Ford ha kommet opp i en elektrifisert modellrekke som det samlet skal produseres 600.000 eksemplarer av. Ford har tidligere meldt at de innen 2030 skal han en elektrifisert andel på 40 prosent, melder Automotive News.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.