Elbiler fra Ford:

Ford vil knuse myter om elbiler

Vil vise elbilens realiteter gjennom spill og simulatorer.

GØY: Gjennom simulatorer og banekjøring viser Ford hvordan de prøver å skape en morsom kjøreopplevelse i deres kommende el-SUV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): I 2020 skal Fords første helelektriske SUV komme på markedet.

Bilen skal være en Mustang-inspirert bil, en krysning mellom en Ford Mustang og en Ford Explorer, ifølge en video de har lagt ut.

Ford lover en rekkevidde på over 600 km, men det er også det eneste av informasjon som har kommet ut så langt.

Men undersøkelser, som Ford har fått utført, viser blant annet at flere fortsatt er skeptiske til en helelektrisk bil. Nå vil produsenten fjerne noe av skepsisen – gjennom en videokampanje.

Vet for lite

Ford har fått utført en undersøkelse for å se hvilke utfordringer framtidige kjøpere ser ved å eie en elbil.

Undersøkelsen ble gjennomført av analyseselskapet PSB, som i juni 2019 spurte over 3000 personer i USA, Kina og Europa.

Tre av fire svarer at de har ambisjoner om å eie en elbil en dag, men om lag 40 prosent mener de har for lite kunnskap om elbiler.

Ford har derfor laget en kampanje som skal gi potensielle nye kjøpere informasjon om elbiler.

– Selv om kundene våre forstår en del av fordelene med elbiler, tror vi at det er noen sitter med feil inntrykk. Kapasiteten til elektriske kjøretøy har forandret seg betydelig i det siste, og derfor er det et behov for å hjelpe nye kunder å gjøre skiftet til elbil, sier sjef for Global produktutvikling i Ford, Darren Palmer.

Vil knuse myter

Kampanjen skal bestå av flere videoer som, ifølge Ford selv, skal knuse myter om elbiler.

En av videoene som er sluppet skal vise kundene hvordan Ford jobber for å lage en morsom kjøreopplevelse for føreren. Ved å bruke en bilsimulator med 180 graders skjerm, og deretter kjøre bilen på bane, viser de hvordan de jobber for å optimalisere kjøreopplevelsen, og gjøre det like gøy å kjøre batterielektrisk som fossilt.

Se video øverst i saken.

Undersøkelsen viser også at bare 19 prosent ville stolt på en elbil i dårlige føreforhold. Den andre videoen fra Ford viser derfor vintertesten som er utført med den nye, men kamuflerte, el-SUV'en.

Se video her:

Ford vil vise kommende kunder at elbiler klarer seg fint på vinterlig føre. Vis mer

På grunn av den lave prosentdelen som mener de har kunnskap om elbiler, mener Ford det er usannsynlig at kunder vil velge en elektrisk bil, dersom de ikke har nok kunnskap om den.

Derfor håper de kampanjen skal gjøre valget enklere for kundene.

– Vi er i en periode hvor det skjer store forandringer, som er spennende, men det kan også være skummelt for noen. Ved å knuse noen myter om elbil, vil vi hjelpe de på vei når våre kommende elektriske versjoner kommer på markedet, sier Palmer.

Samarbeid med VW

Ford har i den senere tid inngått et samarbeid med VW, der Ford skal bruke MEB-plattformen for noen av sine fremtidige fullelektriske modeller.

Det gjør at de raskt kommer inn på dette markedet, ettersom det vesentlige av bilen dermed er utviklet allerede.

Dette samarbeidet påvirker likevel ikke den nye Mustang-inspirerte modellen, som blir Fords førstkommende elbiler. Den var allerede så godt som ferdig da samarbeidsavtalen med VW ble inngått.

Ford har kommunisert at bilen kommer på markedet i 2020, men den er foreløpig ikke avduket, eller vist til offentligheten på annen måte. Av de kommende bilmessene er det svært usannsynlig at Ford bruker Tokyo eller Shanghai til dette.

Bilmessen i Los Angeles er derfor det mest nærliggende tidspunktet for en lansering, en messe som åpner dørene 20. november.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.