Statens vegvesen:

Forlenger utløps­dato for førerkort

Gjelder de med behov for legeattest.

FORLENGET GYLDIGHET: De med behov for helseattest for å få fornyet førerkort, får forlenget frist. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORLENGET GYLDIGHET: De med behov for helseattest for å få fornyet førerkort, får forlenget frist. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Tidligere denne uken kunne Statens vegvesen melde at de utsetter frister for EU-kontroll som en følge av koronaviruset.

De har også meldt at de stenger en rekke trafikkstasjoner i en gitt periode, men opprettholder de digitale tjenestene.

Nå melder Statens vegvesen at de gir åpning for en midlertidig forlengelse av utløpt førerett for trafikanter med førerett for tunge klasser og førerkort­innehavere som er over 80 år.

Seks måneder ekstra

Dette fordi det i disse Corona-tider generelt er vanskelig å skaffe seg helseattester.

På samme måte gis det midlertidig forlengelse av yrkessjåfør -og utrykningskompetanse.

Statens vegvesen har i samråd med Helsedirektoratet vedtatt en midlertidig forskrift om forlengelse av førerett for tungbilsjåfører med vanlig gyldighet på førerretten.

Dette gjelder for klasse C1,C1E,D1,D1E,D1,D1E,C,CE,D og DE. Disse personene kan derfor midlertidig kjøre i seks måneder ekstra på utløpsdato.

Kun i Norge

Førerkortinnehavere over 80 år gis rett til å kjøre i 3 måneder ekstra på utløpsdato.

- Dette gjelder bare for Norge, og bare de som ikke har hatt begrensninger på grunn av helsemessige utfordringer tidligere.

Det sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Trafikantavdelingen, Divisjon Trafikant og Kjøretøy i Statens vegvesen.

Personer med yrkessjåfør- og utrykningskompetanse får på grunn av manglende mulighet for etterutdanning, og at trafikkstasjonene er stengt, også midlertidig forlengelse av kompetanse i 6 måneder fra utløpsdato.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.