Euro NCAP Renault Megane E-Tech

Forrige gang ble Renault slaktet. Slik gikk det nå

Elbil-nyheten Megane E-Tech bare måtte score bra i kollisjons- og sikkerhetstesten.

Slik gikk det da Euro NCAP testet Renault Megane E-Tech i mars 2022. Video: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Det vakte stor oppsikt da Renault Zoe, som er en av verdens mest solgte elbiler, nylig fikk fullstendig slakt i Euro NCAPs omfattende kollisjons- og sikkerhetstester. Som tredje bil i historien, stod bilen igjen med 0 av 5 stjerner etter testene.

Fra fullt hus til slakt

Enda mer oppsiktsvekkende blir resultatet når det ses i lys av at bilen i 2013 fikk 5 av 5 stjerner i samme test. Utviklingen på bilfronten har imidlertid gjort store sprang siden den gang, og det forventes vesentlig mer av en bil for å få full score i 2022 enn i 2013.

Zoe fikk blant annet trekk for at den mangler den kombinerte hode og bryst-kollisjonsputen som finnes på de fleste moderne biler, og at den mangler sikkerhetsassistenter som nærmest er å anse som standard i 2022.

Like etter kom nyheten om at Zoe ikke inngår i fremtidsplanene for den norske importøren.

Skikkelig opptur med Megane E-Tech

Renault ville neppe tålt at elbilnyheten og storsatsingen Megane E-Tech skulle få samme skussmål, etter de samme, krevende testene.

Resultatet ble denne gangen, til bilprodusentens store lettelse, fullt hus - 5 av 5 stjerner.

Megane E-Tech fikk blant annet skryt for at passasjerrommet ikke ble deformert verken ved front- eller sidekollisjoner, og at beskyttelsen av passasjerene og alle kritiske kroppsområder var gode eller tilstrekkelige.

I videoen øverst kan du se detaljene. Du finner hele rapporten her.

Megane E-Tech deler plattform med elbilen Ariya fra Nissan, som i disse dager blant annet også gjennomgår tøffe kollisjonstester - før den er klar for markedet til sommeren.

Vår test av bilen leser du her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.