Ford Mustang Mach-E

Forsinket!

Mange elbil-produsenter har utfordringer med leveransene for tiden. Denne gangen gjelder det Ford og deres Mustang Mach-E, som svært mange nordmenn venter på.

POPULÆR: Mange nordmenn venter på Ford Mustang Mach-E. De fleste må fortsatt smøre seg med tålmodighet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
POPULÆR: Mange nordmenn venter på Ford Mustang Mach-E. De fleste må fortsatt smøre seg med tålmodighet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Selv om det slett ikke er uvanlig med lange ventelister på elbiler, viser Elbil24s undersøkelse at det er god tilgang på mange populære modeller i markedet.

Det er imidlertid flere av årets annonserte nyheter som kommer senere enn først anslått, gjerne flere måneder.

Corona-faktoren

Årsakene er flere, men en av de aller viktigste er at produsenter av brikker og halvledere sliter med å holde tritt med etterspørselen.

Dette er nemlig utstyr som ikke bare brukes i elbiler, men også i mobiler og annet kommunikasjonsutstyr, PC-er, TV-er og andre duppedingser - som har opplevd et voldsomt oppsving i salget under coronakrisen.

Flere måneder forsinket

Nå melder bransjenettstedet BilNytt.no at en av årets hotteste elbilnyheter er kraftig forsinket, på grunn av utfordringer knyttet til logistikk - men også kvalitetsproblemer som må løses. Bilen det dreier seg om er Ford Mustang Mach-E, som etter det vi erfarer, skal ha blitt bestilt av flere tusen nordmenn.

Mustang Mach-E, som var ventet rett over nyttår, har i skrivende stund kun blitt registrert i 23 eksemplarer i Norge.

Bilen gjennomgår nå ytterligere kvalitetskontroller, skriver Bilnytt. I praksis betyr det at det i starten kommer betydelig færre eksemplarer til Norge enn først forespeilet. De første bilene skal være på plass nå i mars, og ifølge Elbilstatistikk.no har fire eksemplarer blitt registrert denne måneden.

- Skal ikke gjøre som enkelte andre produsenter

- Alle vil ha biler så fort som mulig, og det har derfor gått litt for fort i svingene i hele elbil-industrien. Nye lanseringer har ikke gått smertefritt for noen. Våre biler skal være ferdige når de kommer til kundene. Ford skal ikke gjøre som enkelte andre produsenter og sende ut biler som ikke er ferdige, sier leder for Fords forhandlerforing, Arild Odden, til BilNytt.no.

Informasjonsdirektør Anne Sønsteby hos Ford Motor Norge, uttaler til bransjenettstedet at majoriteten av de første måneders bestillinger blir levert i april og mai.

Da Elbil24 var i kontakt med Sønsteby i forrige uke, antydet hun at de som bestiller bilen nå, kan forvente levering i tredje kvartal - altså en gang mellom juli og september.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.