Audi e-tron i kollisjonstest:

Første elbil med toppscore

Fikk høyeste score for en elbil i 2019.

Audi e-tron fikk årets høyeste score i kollisjonstesten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Det amerikanske Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) har kollisjonstestet Audi e-tron. De mener SUV'en er den sikreste elbilen som er testet i 2019.

Gode resultater

På samme måte som den europeiske NCAP, tester amerikanske IIHS nye bilmodeller i kollisjonstester.

Bilene blir testet i et laboratorium, og blir testet på sikkerhet i kollisjoner både i front og på sider. Testene har fokus på to områder; hvor godt bilen beskytter personene i bilen under en kollisjon, og hvor gode systemer bilen har for å unngå en kollisjon.

I kollisjonstestene blir bilen testet på frontkollisjoner på sidene på fører- og passasjersiden, en mer moderat frontkollisjon, kollisjoner fra siden, takstyrken og hodestøttene.

I alle testene fikk Audi e-tron resultatet godt.

I testen av de tekniske sikkerhetssystemene som skal hjelpe fører å unngå kollisjoner, fikk bilen et utmerket resultat.

I en hastighet på 40 km/t, klarte bilen å unngå en kollisjon, og ved kollisjon i om lag 20 km/t timen klarte den å redusere farten før treff.

Varslingssystemet i bilen ved frontkollisjoner oppfyller IIHS' kriterier.

Også frontlyktene blir bedømt i testen. Frontlyktene på Audi e-tron, statiske LED-lys, med fjernlys-assistent, får et godt testresultat. Fjernlys-assistenten bytter automatisk mellom svak og sterk styrke på lyktene, i møte med andre trafikanter.

Top Safety Pick +

IIHS har, etter å ha testet Audi e-tron, gitt bilen den høyeste poengsummen som noen gang er gitt til en helelektrisk bil. Dette er også den høyeste poengsummen IIHS kan gi, noe de kaller Top Safety Pick +.

– E-tron oppfyller kriteriene for å fortjene Top Safety Pick +, med standard utstyrspakke. For å kvalifisere for denne tittelen, må et kjøretøy få godt resultat i seks kollisjonstester, i tillegg til et utmerket resultat i frontkollisjonsforebyggelse, og ha gode frontlykter, skriver IIHS i en uttalelse.

Det er ikke lenge siden Audi e-tron ble testet av europeiske NCAP. Også der fikk bilen full score. Du kan se kollisjonstesten her:

NCAPs kollisjonstest av Audi e-tron. Vis mer

Flere testet

Audi e-tron er ikke den første elbilen som testes av IIHS, og ikke den første som kan skilte med gode resultater.

Da Chevy Bolt EV ble testet, fikk også den tittelen Top Safety Pick, men fikk ikke plusstegnet bak.

Også Tesla Model S ble testet i 2017, den fikk en god bedømmelse, men nådde ikke opp til tittelen Top Safety Pick.

IIHS tester i disse dager Tesla Model 3, men resultatet er foreløpig ikke klart. Bilen fikk imidlertid full score i den europeiske testen.

Elbil24 følger med, og publiserer også det resultatet så fort det er klart.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.