Første rallycross-VM med elbiler starter i Norge

Det første VM-løpet for helelektriske rallycrossbiler blir holdt på Hell i Stjørdal i august.

RX1E: Bilene som skal brukes er spesialbygd i Østerrike, og skal klare 0-100 km/t på 1,8 sekunder. Foto: Kreisel Electric
RX1E: Bilene som skal brukes er spesialbygd i Østerrike, og skal klare 0-100 km/t på 1,8 sekunder. Foto: Kreisel Electric Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24):

Aldri før er det blitt arrangert rallycross-VM med elbiler. Den første mesterskapsrunden går på Lånkebanen i Stjørdal mellom 12. og 14. august. Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) bekreftet oppsettet torsdag.

Tidens første

«Når det er premiere for tidenes første verdensmesterskap for helelektriske biler, er det naturlig at det skjer i elbil-landet Norge», skriver den norske arrangøren HellRX i en pressemelding.

I 2019 var det 15.000 tilskuere innenfor portene på Hell. VM-runden i 2020 og 2021 ble avlyst på grunn av koronapandemien. Siden er rallycross-VM blitt helelektronisk.

Høyytelses spesialbiler

Biltypen som skal brukes har fått navnet RX1e og er utviklet og produsert av Kreisel Electric i Østerrike, i nært samarbeid med Rallycross Promoter GmbH og det internasjonale bilsportforbundet, FIA.

RX1e har to elmotorer som til sammen yter 680 hestekrefter og et dreiemoment på 880 Nm. Batteriepakken på netto 52,65 kWh er spesielt designet for optimal vektfordeling i chassiset.

Bilen veier for øvrig 1300 kilo, og 0-100 skal være unnagjort på pene 1,8 sekunder, ifølge Rallycross.com.

- Vi står godt rustet til å ta imot de nye bilene. Når de for første gang skal slippes løs, skjer det altså på trøndersk jord, sier HellRXs daglig leder Tor Helge Slind.

Petter Solberg ble tidenes første verdensmester i rallycross i 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.