Ny kompakt el-SUV:

Første sniktitt: Her er Kia EV5

Havner inn i den aller heteste bilklassen, og blir en konkurrent til Tesla Model Y, ID.4 og de andre.

KIA EV5: Blir en mindre versjon av EV9. Foto: Kia
KIA EV5: Blir en mindre versjon av EV9. Foto: Kia Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Kia viste i dag fram en ny bil for det kinesiske markedet, og det ikke lenge etter at de har vist oss europeere sin nye stor-SUV, EV9.

Bilen som er vist frem i Kina heter EV5, og er en mer kompakt SUV.

Det betyr at denne vil konkurrere med VW ID.4, Tesla Model Y og de andre bilene i dette segmentet, som er det viktigste segmentet her til lands. Over halvparten av personbilene som selges om dagen befinner seg i dette segmetet.

Foreløpig er Kia EV5 bare en konseptbil, men det var også EV9 da de først viste frem denne. Bilen er ventet til markedet i 2024.

Slik blir Kia EV9:

SLIK BLIR DEN SEENDE UT: Kia viser for første gang både eksteriør og interiør på Kia EV9. Video: Kia Vis mer

Taus, men positiv

Når vi spør Kia i Norge om nykommeren blir det ikke sagt stort, men de er positivte til bilen og segmentet. Alt tyder på at bilen også kommer til våre jaktmarkeder, uten at vi får det bekreftet med ordet ja.

Bilen vil etter alt å dømme ha samme plattform og drivlinje som Kia EV6, og vi tipper den vil komme med valgfri to- eller firehjulsdrift, akkurat som EV6. Om EV5 kommer som GT er derimot litt mer usikkert.

At bilen vises i Kina nå, skyldes feiringen av det kinesiske nyttår. I Norge kan det være at vi må vente til nyttår før vi får vite mer om en europeisk utgave. Rent tidsmessig vil det være ganske naturlig.

UTESTUE: Konseptbilen presenteres blant annet med seter som kan snus til å vende ut, og uten B-stolpe. Illustrasjon: Kia
UTESTUE: Konseptbilen presenteres blant annet med seter som kan snus til å vende ut, og uten B-stolpe. Illustrasjon: Kia Vis mer

EV5 har det samme designspråket som sin storebror EV9, et designuttrykk det er tydelig selskapet har innarbeidet over en bredere lest. At Niro og Soul enda ikke har kommet inn i denne loopen skyldes at bilene er utviklet på et tidligere tidspunkt.

Konseptbilen av EV5 har mange løsninger som etter alt å dømme ikke kommer på markedet i den ferdige utgaven, som fravær av b-stolpe mellom sidedørene, og de vendbare setene, men man vet aldri. Det er lov å håpe.

Elbil24 kommer tilbake med mer så snart vi får fisket opp flere opplysninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.