VW ID.3 1st:

Første versjon av ID.3 allerede utsolgt

Allerede før ID.3 har fått sin offisielle debut, er den første versjonen, 1st Edition, utsolgt.

VW ID.3, prøvekjørt og forklart av Elbil24. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Volkswagens nyeste elbil ID.3 skal ha sin debut for offentligheten under den kommende motormessen Frankfurt motorshow 2019, som starter om få dager.

Nærmere bestemt mandag 9.september klokken 20, og Elbil24 vil selvsagt sitte på første rad.

Men allerede nå er alle de 30.000 eksemplarene av den første versjonen utsolgt, skriver electrek.co.

En god slump av disse vil trolig havne på norske veier.

Populær i Norge

Ifølge nettstedet er Norge et av fem land med flest forhåndsbestillinger. De andre fire er Tyskland, Nederland, Storbritannia og Sverige.

Kommunikasjonssjef i VW, Anita Svanes, sier de er stolte av den enorme interessen ID. 3 1st har hatt i Norge.

Vi er svært takknemlig for tilliten våre kunder har vist oss ved å bli med på denne elektriske reisen for vår neste milepel i Volkswagens historie.

Hun forteller at selv om bilen er utsolgt fra produsent, er det fortsatt mulig for norske kunder å sikre seg et eksemplar.

- Vi har sikret et betydelig volum av biler til Norge, og har fortsatt ledige biler for de som ønsker å forhåndsbestille. Så lenge forhåndsbestillingsløsningen er åpen, kan kunden fortsatt sikre seg en ID. 3 1st for levering i 2020.

I tillegg til forhåndsbestillingene skal også over 100.000 interesserte på verdensbasis ha registrert seg for å motta nyhetsbrev om denne og kommende versjoner av ID.3.

Nettsidene brøt sammen

At det har vært stor interesse for VWs nye kompaktbil, er det liten tvil om. Da bilen ble avduket i Berlin i mai, og forhåndsreservasjonen for den første versjonen ble åpnet, brøt nettsidene til VW sammen på grunn av det store trykket.

Redaksjonssjef i Elbil24, Fred Magne Skillebæk, spådde den gangen at bilen kom til å bli utsolgt raskt.

- Jeg tror ikke de kommer til å få nok biler av 1st edition til Norge. Jeg tror heller ikke det vil være mulig å hente biler fra Sverige eller Tyskland.

Elbil24 fikk også, som et av verdens første medier, lov til å prøvekjøre bilen. Vi tok med oss spørsmål fra våre medlemmer, og svarene kan du se i videoen under.

Den gangen ble det sagt at 5–7000 av de totalt 30.000 eksemplarene trolig var planlagt til Norge.

Vi spurte Facebook-gruppen VW ID Owners Club Norway om hva de ville vite om den kommende ID.3. Her er spørsmålene og svarene. Vis mer

– Disse kommer til å være borte lenge før dagen er over, dersom Møller får sidene sine opp og stå igjen, anslo Skillebæk den gangen.

Vi mente derfor at interesserte kjøpere måtte kaste seg over tastaturet, dersom de ønsket å reservere en av de første ID-modellene.

Og vi fikk rett. Hvor mange eksemplarer som faktisk kommer til Norge, har vi foreløpig ikke fått svar fra av VW Norge.

Flere kommer

Men dette betyr ikke at det vil være umulig å få tak i en VW ID.3. Modellen som nå er utsolgt er den første såkalte 1st edition-versjonen.

ID. 3 vil på sikt komme med tre alternative batteripakker, som også støtter tre forskjellige ladehastigheter.

Den utsolgte 1st Edition-bilen er i praksis en ID.3 Range, med det mellomste batteriet, som vil være spekket med nærmest alt av tilgjengelig utstyr.

Denne fåes også i tre ulike utstyrsversjoner.

Etterhvert kommer også to ytterligere modeller, en med et litt mindre batteri, og en med et litt større batteri, i tillegg til modellen ID Range.

De tre alternativene er:

  • Pure – 49 kWh batteri – 50 kW lading (mulighet for oppgradering til 100 kW)
  • Range – 62 kWh batteri – 100 kW lading
  • Range S – 82 kWh batteri – 125 kW lading

Disse vil tidligst bli mulig å få fatt i seint neste år (2020), eller til og med et lite stykke ut i 2021, men en mer spesifikt tidspunkt er ikke blitt offentliggjort.

Pris og utstyrspakker på disse er heller ikke kjent per i dag. I følge VW vil disse først kommer når alle typegodkjenninger er klare for de øvrige ID.3 modellene, sannsynligvis i løpet av 1. kvartal neste år.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.