Renault Zoe og Dacia Spring

Forsvinner fra markedet

Snart er det slutt for en av Norges mest populære elbiler, Renault Zoe. Samtidig er det lite sannsynlig at vi noensinne får se billig-elbilen Dacia Spring på norske skilter.

KLASSIKER: Renault Zoe har vært på det norske markedet i snart 10 år, men til neste år er det slutt. Foto: Fred Magne Skillebæk
KLASSIKER: Renault Zoe har vært på det norske markedet i snart 10 år, men til neste år er det slutt. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

(Elbil24): Renault Zoe har i mange år vært blant de mest populære elbilene i Europa, Norge inkludert. Så langt i år er det registrert over 1000 eksemplarer her til lands, og med totalt 15.272 registreringer, er det den niende mest solgte elbilen i Norge gjennom tidene.

Bilen kom på markedet allerede i 2012, og kom i en kraftig oppgradert versjon så sent som høsten 2019.

Forsvinner i 2022

Men tiden er i ferd med å løpe fra den franske elbilen, noe som ble veldig tydelig da den nylig gjennomgikk de tøffe sikkerhets- og kollisjonstestene hos Euro NCAP.

Som tredje bil i historien, ble nye Renault Zoe skjenket 0 stjerner, eller sagt med andre ord: Den ble regelrett slaktet.

Nå melder Renault-importør RBI Norge AS at elbilen, som har vært Renaults desidert viktigste modell i Norge de siste årene, ikke er med i fremtidsplanene til selskapet.

PR- og markedsdirektør for Renault og Dacia i Norge, Roger Andersen, bekrefter ovenfor nettstedet Motor at de fremover vil satse på den nye generasjonen elbiler fra Renault, med Renault Megane E-Tech i spissen.

- Vi ser for oss at 2022 er siste år det er mulig å bestille denne, sier Andersen til Motor, men sier samtidig at det elendige resultatet fra kollisjonstestene til Euro NCAP ikke har påvirket beslutningen.

Zoe får imidlertid en arvtaker, og det er den smått legendariske Renault 5, som kommer i helt ny innpakning og med helelektriske drivlinjer. Den kan du lese mer om her.

FREMTIDEN: Renault har stor tro på elbil-nyheten Megane E-Tech. Video: Elbil24 Vis mer

Spring kommer neppe

Renault Zoe var imidlertid ikke den eneste bilen fra selskapet som fikk slakt hos Euro NCAP. Billig-bilen Dacia Spring, som flere ganger er blitt omtalt som det som kunne bli Norges billigste elbil, fikk kun én stjerne, noe som også hører med til sjeldenhetene.

Bilen var opprinnelig planlagt lansert i Norge i 2021. Nå er derimot planene lagt på is.

- Pr dags dato er ikke Dacia Spring aktuell for det norske markedet, så det foreligger ikke noen planer nå for lansering, sier Andersen til Elbil24.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.