Koronaviruset:

Fra elbiler til ansiktsmasker på to uker

Elbilprodusenten har laget verdens største fabrikk av ansiktsmasker på rekordtid.

5 MILLIONER DAGLIG: BYD har laget verdens største fabrikk for ansiktsmasker bare på to uker. Foto: BYD
5 MILLIONER DAGLIG: BYD har laget verdens største fabrikk for ansiktsmasker bare på to uker. Foto: BYD Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): Det er i nøden man kan vise hva man står for. Kinesiske BYD, som står for Build Your Dreams, er en av verdens største produsenter av elbiler. Nå forteller de at de har bygget verdens største fabrikk av ansiktsmasker, og det på rekordtid.

Planene kom på bordet sent i januar, og nå produserer de 5 millioner masker daglig.

Allerede 8. februar var produksjonen i gang. Selskapet mener dette har så stor preventiv virkning på spredningen av Covid-19 utbruddet, at det har bidratt til kortere køer hos helsevesenet allerede, og antagelig spart liv.

Prosjektarbeid

Når et slikt prosjekt gjøres i kinesisk skala, så står det sjelden på resursene. Styreformannen i selskapet satte over 3.000 ingeniører på jobben med å sette opp en strømlinjeformet produksjonslinje, og i løpet av to uker var altså produksjonen i gang.

Selskapet kjører nå produksjonslinjen med flere hundre arbeidere døgnet rundt

Produksjon av masker til dette formålet krever spesielt støvfrie omgivelser. Selskapet benyttet seg derfor av en fabrikk de tidligere har brukt til å produsere deler til mobiltelefoner, som har de samme kravene.

Selvmekket

På kort varsel var det umulig å få fatt i produksjonsutstyr til slike masker, men det stoppet ikke BYD. En slik produksjonslinje består av rundt 1.300 deler, forteller selskapet, og de færreste var mulig å få fatt i. BYD gikk derfor i gang med å utvikle de manglende delene selv, og produksjonslinjen består nå av 90 prosent selvlagde deler.

Siden produksjonslinjen ble satt i drift, har også ordrene strømmet på. Bare økningen i bestillinger alene øker med omtrent 300.000 -500.000 masker daglig, forteller BYD i en pressemelding. Slik situasjonen nå ser ut til å bli, så er det lite som tyder på at det vil avta på en stund.

Foruten ansiktsmasker har BYD også startet produksjon av disinfeksjonsmiddel, med rundt 300.000 flasker per dag.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.